Απίστευτη κοροϊδία Βρούτση-κυβέρνησης στους εργαζόμενους: Η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης βάζει τέλος στο «ηλεκτρονικό φακέλωμα»!

Με ένα απίστευτα κυνικό τρόπο, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούστης, κοροϊδεύει τους εργαζόμενους μπροστά στα μάτια τους, αναγορεύοντας την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, σε οριστικό ΄τέλος του ηλεκτρονικού φακελώματος» των εργαζομένων! 

Ναι, ο άνθρωπος που σε λίγες μέρες θα φέρει νόμο, όπως είπε στις προγραμματικές δηλώσεις, που θα επιβάλει ηλεκτρονικό μητρώο όλων των εργαζομένων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για κήρυξη απεργίας, έχει το θράσος να μιλά για τέλος του ηλεκτρονικού φακελώματος, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει, την κατάργηση της διάταξης που επέβελε την αιτιολόγηση των απολύσεων με βάσιμο λόγο και μετέφερε το βάρος της απόδειξης στους εργοδότες!

Κατάργηση που ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις του ΣΕΒ!

Αύριο, Δευτέρα, θα υπογραφεί από τον υπουργό Εργασίας η εγκύκλιος που θα καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης. Αυτό επεσήμανε ο ίδιος ο Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για «τέλος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης υπενθύμισε ότι ο νόμος, που καθιέρωνε τον βάσιμο λόγο απόλυσης, πέρασε από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των Ευρωκλογών και υποστήριξε ότι ήταν ένα μέτρο, που οδηγούσε τη χώρα πίσω «σε σκοτεινό παρελθόν». Όπως είπε με τους εργοδότες να δηλώνουν ως αιτία της απόλυσης χαμηλή παραγωγικότητα, κακές επιδόσεις, οκνηρία ή και άσχημη συμπεριφορά, οι εργαζόμενοι στιγματίζονταν και θα μπορούσαν δύσκολα να ξαναβρούν δουλειά, ειδικά από τη στιγμή που ο νέος εργοδότης, θα μπορούσε να ζητήσει τον φάκελο της απόλυσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό στην Ευρώπη δεν υπήρχε ανάλογη ρύθμιση ανά την Ευρώπη στην πρόσφατη ιστορία τουλάχιστον.

Παράλληλα ο υπουργός προανήγγειλε μείωση 5% στις εισφορές για επιχειρήσεις, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες σε βάθος πενταετίας, από τις αρχές του 2020. Εξήγησε πάντως ότι για να προχωρήσει στις αλλαγές η κυβέρνηση, θα πρέπει πρώτα να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here