Απίστευτη δήλωση υφυπ. Εργασίας για γυναικοκτονίες: Υπάρχει έξαρση μόνο στις καταγγελίες, δεν είμαστε και Βενεζουέλα-Οργή ΣΥΡΙΖΑ, ζητά την αποπομπή της

Σε μια πρωτοφανής δήλωση προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα σχετικά με τις συνεχείς γυναικοκτονίες που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες κλείνοντας επί της ουσίας τα μάτια στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Οι έξι γυναικοκτονίες μέσα σε επτά μόλις μήνες αποτελούν ψιλά γράμματα όπως φαίνεται για την κυρία Συρεγγέλα η οποία δεν βλέπει καμία έξαρση των γυναικοκτονιών παρά μόνο όπως η ίδια είπε στις καταγγελίες βίας.

Όταν ο δημοσιογράφος του Documento, Δημήτρης Χατζηνικόλας της επισήμανε πως φυσικά και υπάρχει έξαρση των γυναικοκτονιών η υφυπουργός έφτασε σε σημείο να πει πως «δεν συγκρινόμαστε με τη Βενεζουέλα», γιατί εκεί ή το Μεξικό υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες.

Νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον Δημήτρη Χατζηνικόλα πως κατεδαφίζει τα πάντα για να κάνει αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε τους προκατόχους της ότι «κουκούλωναν τις καταστάσεις».

Οργή ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση αποπομπή της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδια για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. μετά τις δηλώσεις της ότι οι έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, η υφυπουργός Εργασίας μιλώντας σε εκπομπή του Open δήλωσε ότι «δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση», αλλά στις καταγγελίες βίας γενικότερα.

Η ίδια μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες.

Η υφυπουργός Εργασίας, «ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ισχυριζόμενη ότι οι έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση. Λίγο έλειπε να πανηγυρίσει για να υποτιμήσει το πρόβλημα» σχολιάζει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας παράλληλα από τον πρωθυπουργό να την απομακρύνει από τη θέση της.

«Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για την τεράστια αυτή προσβολή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών και στις οικογένειες που θρηνούν, είναι να απομακρύνει άμεσα την κα. Συρεγγέλα από την θέση της» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here