Απίστευτα κυνική και προκλητική επίθεση της ΝΔ στο συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας!

Με πρωτοφανή κυνισμό και απίστευτη προκλητικότητα, η ΝΔ επιτίθεται στην ΑΔΕΔΥ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για την αυριανή απεργία, δείχνοντας τις πραγματικές της προθέσεις και το στόχο του αντεργατικού της νομοσχεδίου. Με ανακοίνωσή της επικρίνει την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ παραβλέποντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και μιλά για «βασανιστήρια» «στα οποία θα υποβληθούν και πάλι τα εκατομμύρια των κατοίκων της Αθήνας για να πάνε στις δουλειές τους και επικαλείται κίνδυνο για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σημειώνεται ότι τα παιδιά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα ως τις 8 π.μ.».

Η Νέα Δημοκρατία, στην ανακοίνωσή της που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγορεί τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι λαμβάνουν αποφάσεις αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος ιδιαίτερα σε βάρος των νέων παιδιών που βρίσκονται την Τετάρτη μπροστά σε ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ζωής τους.

Ακόμα, το κυβερνών κόμμα επιτίθεται εκ νέου σε κόμματα της αντιπολίτευσης καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να τοποθετηθούν άμεσα απέναντι σε αυτές τις απεργίες, που στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της κοινωνίας.

«Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία για την προκήρυξη απεργιών. Σύμφωνα με τον νόμο, όπως ισχύει σήμερα, η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των υπαλλήλων σε υπηρεσίες που καλύπτουν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, μπορεί να κηρυχθεί μόνο με τήρηση τετραήμερης προθεσμίας. Για τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις μετρό και λεωφορείων ισχύει επίσης η τετραήμερη προθεσμία για την κήρυξη απεργίας όπως και το ότι η απεργία πρέπει να κηρυχθεί από Γενική Συνέλευση του συνδικάτου τους» υποστηρίζει η Ν.Δ.

Τέλος, αναφέρει ότι η Δικαιοσύνη θα κρίνει εάν οι απεργίες είναι νόμιμες ή παράνομες και καταχρηστικές, δεδομένου ότι γίνονται σε περίοδο εισαγωγικών εξετάσεων για το πανεπιστήμιο, και όπως υπογραμμίζει, θα ταλαιπωρήσουν τους μαθητές υπέρμετρα, σε σχέση με το όποιο όφελος διεκδικούν να πετύχουν οι απεργοί.

«Όλα τα παραπάνω απλώς επιβεβαιώνουν τη σημασία και την αναγκαιότητα των ρυθμίσεων που εισάγονται με το εργασιακό νομοσχέδιο περί ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κατά τις απεργίες στην κοινή ωφέλεια, όπως και απαγόρευσης επαναπροκήρυξης απεργίας που κηρύσσεται παράνομη από τα δικαστήρια», καταλήγει η Ν.Δ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here