Απειλεί ξανά η Β. Κορέα τις ΗΠΑ για δοκιμή βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό

Νέες απειλές σε βάρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα. Ανώτατο διπλωμάτης της χώρας μίλησε σήμερα στο CNN και ουσιαστικά προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την απειλή της Πιονγκγιάνγκ ότι θα πραγματοποιήσει τη «ισχυρότερη δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό».

Ο βορειοκορεάτης διπλωμάτης Ρι Γιονγκ Πιλ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ακούσουν καλά όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ρι Γιονγκ Χο, επειδή είναι… στενός συνομιλητής του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Ο υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις του ηγέτη μας, οπότε νομίζω ότι πρέπει να θεωρείτε ότι κυριολεκτεί» δήλωσε στο CNN ο Ρι Γιονγκ Πιλ.

Ανησυχητικά μηνύματα για τις προθέσεις του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας καταγράφηκαν επίσης και στα Ηνωμένα Έθνη όπου ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προέτρεψε τους συναδέλφους του να καταδικάσουν την πρόσφατη κοινή ναυτική άσκηση Νότιας Κορέας και ΗΠΑ κοντά στην Κορεατική Χερσόνησο. Ο διπλωμάτης μίλησε για «προετοιμασία πυρηνικού πολέμου» κατά της χώρας του.

Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος  δήλωσε συγκεκριμένα ότι η άσκηση της περασμένης εβδομάδας, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, το αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρέγκαν και τρία υποβρύχια- ήταν μια από τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής. Τέλος, η κρατική εφημερίδα Pyongyang Times έγραψε «Ο τρελός Τραμπ βυθίζει τις ΗΠΑ σε μια άβυσσο καταστροφής».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here