Απήγαγαν….19 επιβάτες λεωφορείου στο Μεξικό!

Οι απαγωγές και οι δολοφονίες στο Μεξικό δεν εκπλήσσουν πλέον, ομως χτες απήχθησαν από ενόπλους 19 επιβάτες που ταξίδευαν με λεωφορείο στο βορειοανατολικό Μεξικό και έκτοτε δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την τύχη τους.

Το λεωφορείο μετέβαινε από το λιμάνι του Ταμπίκο στη Σιουδάδ Ρεϊνόσα, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, που συνορεύει με τις ΗΠΑ.

Ένοπλοι, που κινούνταν με τέσσερα αυτοκίνητα, ανάγκασαν το λεωφορείο να σταματήσει στην περιοχή Σαν Φερνάντο, μια από τις πιο επικίνδυνες ζώνες στην προαναφερομένη πολιτεία. Τέσσερις μασκοφόροι ένοπλοι ανέβηκαν στο λεωφορείο, ανάγκασαν 19 άνδρες και αγόρια να αποβιβαστούν και να μπουν στα δικά τους οχήματα και χάθηκαν προς άγνωστη τοποθεσία.

Οι υπόλοιποι 22 επιβαίνοντες στο λεωφορείο έφθασαν σώοι στον προορισμό τους, ανέφεραν μεξικανικά ΜΜΕ, χωρίς να διευκρινίζουν αν οι 22 ήταν γυναίκες και παιδιά, ηλικιωμένοι  ή όχι, ώστε να συμπεράνει κάποιος ποιο ήταν το κριτήριο επιλογής των 19. Επίσης άλλες μεξικανικές εφημερίδες αναφέρουν σήμερα οτι πιθανόν οι 19 να ήταν μετανάστες -κάτι ανησυχητικό, γιατί συμμορίες σκότωσαν το 2010 στην περιοχή 72 μετανάστες από άλλες κεντροαμερικανικές χώρες  Ομως δεν ειναι αυτό το πιθανότερο σενάριο για τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις αρχές, συμμορίες που δρουν στην Ταμαουλίπας απαγάγουν άνδρες με σκοπό να τους αναγκάσουν να ενταχθούν στις τάξεις τους.

Η Ταμαουλίπας συγκαταλέγεται στις μεξικανικές Πολιτείες όπου καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός απαγωγών. Εκεί δρουν δυο καρτέλ ναρκωτικών, του Κόλπου και των Σέτας. Οι δυο μεγάλες συμμορίες αποδυναμώθηκαν όταν έγιναν συλλήψεις των αρχηγών τους, αλλά… αναδύθηκαν άλλοι δυστυχώς σαν κεφαλές λερναίας ύδρας στον κόσμο των σκοτεινών συμφερόντων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here