Απεβίωσε ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ Φλώρος (Μάκης) Κωνσταντίνου

Σε ηλικία 66 ετών απεβιωσε ο Φλώρος Κωνσταντίνου, που είχε πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ στη Δράμα.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Τρίτη, στη μία το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων Δράμας.

Πρωτοεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1981, ενώ κατά την τελευταία του θητεία τέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της τότε κυβέρνησης Σημίτη.

Ο Φλώρος (Μάκης) Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1952 στο Καλαμπάκι Δράμας. Έκτο παιδί οικογένειας προσφύγων, μεγάλωσε και τελείωσε το τότε Γυμνάσιο στο Καλαμπάκι. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1972-1976), απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην αγροτική οικονομία (1976-1980) από την Aκαδημία Oικονομικών Σπουδών Bουκουρεστίου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών (του ULB) στις Βρυξέλλες (1980-1981).

Από 1-1-1981 ήταν μέλος της YEΠEK (Yπηρεσία Εκπροσώπησης ΠΑΣΟΚ στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο). Eκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Δράμας με το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981 και έκτοτε εκλεγόταν ανελλιπώς έως το 1996. Από τον Οκτώβριο του 1993 έως το Σεπτέμβριο του 1995 διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας

Από το 1984 και επί χρόνια ήταν μέλος της Kεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, ενώ διετέλεσε, επίσης, μέλος και γραμματέας του Tομέα Συνεταιριστικού Aγροτών του ΠAΣOK.

Το 2000-2004 εκλέχθηκε τελευταία φορά βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας και στο διάστημα  αυτό  διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Κώστα Σημίτη. Στο διάστημα 2006-2013 εκπόνησε δεύτερη διδακτορική διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα «Η οικονομική παρουσία των Ελλήνων στη Ρουμανία από τον Κριμαϊκό μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο», έργο που πρόκειται να δημοσιευθεί.

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλειά του εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την αδόκητη απώλεια του Φλώρου (Μάκη) Κωνσταντίνου, πρώην υφυπουργού και πρώην βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Του μαχητικού συντρόφου, που δεν σταμάτησε να δίνει αγώνες για τη Δημοκρατία, πάντα με συνέπεια στις ιδέες και στις αρχές του. Ήταν κοντά μας, σε όλες τις μεγάλες μάχες, με καθαρή σκέψη και σθένος. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Χρηστίδης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here