Απεβίωσε ο καθηγητής και πρώην υπουργός Απόστολος Λάζαρης

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 97 ετών ο καθηγητής και πρώην υπουργός Απόστολος Λάζαρης και η κηδεία του τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Ο Απόστολος Λάζαρης ήταν οικονομολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου. Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΟΗΕ και βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Γεννήθηκε το Μάιο του 1921 στα Λαζαράτα Λευκάδας. Κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής υπήρξε μέλος της ΕΠΟΝ. Σπούδασε οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Εμπορικών και Οικονομικών Επιστημών και συνέχισε τις σπουδές του στο Μάντσεστερ και στη Ρώμη. Διετέλεσε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Υπήρξε διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε το 1974, όταν εντάχθηκε στο ΠΑΚ και το 1981 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Στις κυβερνησεις Ανδρέα Παπανδρέου ορίσθηκε υπουργός Συντονισμού (1981-82) και υπουργός Προεδρίας (1984-85)

Τον Νοέμβριο του 1988 ήρθε σε σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου και παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα στην Α΄ Αθηνών.

Τον Νοέμβριο του 1989, λαμβάνοντας την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, εξελέγη ανεξάρτητος βουλευτής Λευκάδας.

Ως συγγραφέας μεταξύ άλλων έγραψε επιστημονιά έργα όπως «Η μηχανική ελέγχου του αναπτυξιακού προγράμματος» (1977) αλλά και πολιτικο-οικονομικά, όπως το «Ποιος σοσιαλισμός;» (1989)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here