Απεβιωσε ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε άποψε, Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, σε ηλικία 87 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης.

Αρχείο:Giorgosmoshidis1.JPG

Στην ταινία «Πίσω μου σ΄εχω Σατανά»

Αποτέλεσμα εικόνας για γιώργος μοσχίδης

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1931, απο πατέρα καπνεργάτη και μητέρα που ήταν κόρη καπνεμπόρου.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Θεσσαλονίκης και διακρίθηκε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας.

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1958 στην ταινία του Λαμπρινού «Διακοπές στην Αίγινα». Την ίδια χρονιά έπαιξε στο δράμα του Γρ. Γρηγορίου, «Ο Μιμίκος και η Μαίρη».

Επίσης στις ταινίες «Κρίμα το μπόι σου (1970)», «Τι 30, τι 40, τι 50 (1972)», «Αγάπη μου παλιόγρια (1972)», «Τον αράπη και αν τον πλένεις (1973)».

Αποτέλεσμα εικόνας για γιώργος μοσχίδης

Φιλμογραφία και τηλεοπτικές σειρές

Απόστολος και μόνος (2006)
Καβάφης (1996)
Ζωή χαρισάμενη (1993)
Oh Babylon (1989)
Ο κλοιός (1987) [Γιώργος Καφετζόγλου]
Ρεβάνς (1983) [πατέρας]
Η παρεξήγηση (1983) [επιθεωρητής Κανάκης]
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Ρόζα (1982) [βιβλιοθηκάριος]
Ο κήπος με τα αγάλματα (1982)
Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας (1982) [Γιώργος]
Τρεις και ο κούκος / Σουβλίστε τους (1981) [Αλέκος]
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Happy Day (1976)
Η δίκη των δικαστών (1974) [Χριστόδουλος Κλωνάρης]
Ψυχή και σάρκα (εσύ κι εγώ) (1974)
Τα χρώματα της ίριδος (1974) [(δημοσιογράφος)]
Τον αράπη κι’ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973) [Στέλιος Γιαπαχάκης]
Οι προστάτες (1973)
Ταγκό 2001 (1973)
Αγάπη μου παλιόγρια (1972) [Κωστής]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [Παπαδήμας]
Τι 30… τι 40… τι 50… (1972) [Βίκτωρ Καλλινίκος]
Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971) [Μίλτος Καρνέζης]
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Εφεντάκης]
Ο τρελοπενηντάρης (1971) [Παπασταύρου]
Ο φαφλατάς (1971) [Ελευθέριος Μπακλής]
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
Πίσω μου σ’ έχω σατανά (1971) [Τάσος]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [Φριτς]
Κρίμα… το μπόι σου (1970) [ψυχίατρος]
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970) [Χάρης]
Στη μάχη της Κρήτης (1970)
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Σταύρος Βαρβαράκης]
ΟΧΙ (1969) [Βιτόριο Σαλβατόρε]
Ο κόσμος τρελάθηκε… (1967) [Ιάκωβος]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [γκρουμ]
Τα δίχτυα της ντροπής (1965) [Δήμος]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Μπάμπης («Πολύδωρος»)]
Θρίαμβος (1962)
Διακοπές στην Αίγινα (1958)
Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958) [συνάδελφος Μιμίκου]

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here