Απέσυρε το Υπ. Παιδείας διάταξη για αναγνώριση τίτλων διεθνών οργανισμών

Το υπουργείο Παιδείας, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και την αντίδραση του Ν. Φίλη, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την διάταξη που αφορά την αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η διάταξη, που βρίσκεται στο άρθρο 19, παρ. 1 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αττικής, αναφέρει: «Οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εν λόγω διάταξη αποσύρεται καθώς «διατυπώθηκαν διαφορετικές ερμηνείες» ενώ επιδίωξη είναι «να υπάρξει όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση».

Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, θα κατατεθεί σχετικό ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο, υπήρξε έντονη η αντίδραση του τέως υπουργού, Νίκου Φίλη, καθώς θεώρησε ότι η εν λόγω διάταξη που αποσύρεται «ανοίγει την κερκόπορτα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: Το υπ. Παιδείας αποσύρει διάταξη για την αναγνώριση τίτλων σπουδών διεθνών οργανισμών | iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here