Απέρριψε η Γερμανία την ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας για τις πολεμικές αποζημιώσεις-ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης

Αναμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης της ΝΔ μετά την απόρριψη εκ μέρους της Γερμανίας, της ρηματικής διακοίνωσης σχετικά με την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων.

Αυτό επιημαίνει σε δήλωση της η αν. τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Αναγνωστοπούλου, μετά την γνωστοποίηση της απόρριψη.

Η δήλωση:

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το χρέος της όπως αυτό το επιτάσσει η ιστορία του τόπου και η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής (Απρίλιος 2015) και επέδωσε για πρώτη φορά μετά το 1995 Ρηματική Διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, και μετά την αρνητική απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης, θα συνεχίσει τις προσπάθειές του μαζί με τους δημοκράτες πολίτες και τα
προοδευτικά κόμματα της Γερμανίας. Ωστόσο αναμένουμε την αντίδρασή της κυβέρνησης της ΝΔ στη γερμανική απόρριψη της Ρηματικής Διακοίνωσης καθώς και τις προτάσεις της για τις περαιτέρω ενέργειες που οφείλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here