Απερίφραστη καταδίκη των χυδαίων δηλώσεων Ψινάκη από το Σύλλογο Αρχαιολόγων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Απερίφραστα καταδικάζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων την προσβλητική συμπεριφορά καθώς και τις χυδαίες δηλώσεις του δήμαρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη προς τις γυναίκες αρχαιολόγους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Ο ΣΕΑ εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή του κάνοντας λόγο για σεξιστικό παραλήρημα απέναντι στις αρχαιολόγους.

«Το “ατόπημά” τους, κατά τον εν λόγω κύριο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ήταν η μη παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Μαραθώνα για συναυλία που είχε προγραμματίσει χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του αρμόδιου αρχαιολογικού οργάνου!

Τις απαράδεκτες δηλώσεις του τις επανέλαβε μάλιστα ενώπιον της νέας υπουργού Τουρισμού κ. Α. Πρωτοψάλτη χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση από την ίδια, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας της.

Ο ΣΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα οποία υπηρετούν το καθήκον τους στο πλαίσιο της προστασίας των μνημείων και καλεί την ηγεσία των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς στο δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here