Απήργησαν χτες (παραδόξως) και οι δημοσιογράφοι του «δικαίωμα στην εργασία»

Πρωτοφανής η επιτυχία της χτεσινής  απεργίας των δημοσιογράφων στα αθηναϊκά μέσα (όχι στην επαρχία). Για πρώτη φορα στην Αθήνα μετείχαν μετά από σταθερή και συνεπέστατη απεργοσπασία ετών, διαδικτυακά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που κόπτοντο έως τώρα «για το δικαίωμα στην εργασία» οταν όλοι εμείς απεργούσαμε και χάναμε και σε επισκεψιμότητα και σε μεροκάματα

Στην προηγούμενη απεργία που είχε γινει μάλιστα για καυτό δημοσιογραφικό πρόβλημα (το ασφαλιστικό ταμειο, τις παροχές υγείας και το επικουρικό) οι δέκα απεργοσπάστες (που τελικά διαγράφηκαν απο την ΕΣΗΕΑ, κυρίως του ΣΚΑΙ) είχαν πει ότι:

«οι εργαζόμενοι που επέλεξαν ελεύθερα να μην συμμετάσχουν σε απεργιακή κινητοποίηση, ασκούν απλώς την αρνητική συνδικαλιστική τους ελευθερία (sic)

Επίσης όταν τους ειπαν τότε απο την ΕΣΗΕΑ ότι η απεργία του σωματείου στοχεύει στην εξασφαλιση των εργαζομένων γιατί υπάρχει «τρύπα» στις ασφαλιστικές εισφορές (μια που ειμαστε η μόνη χώρα στην οποία οι εργοδότες ΔΕΝ δίνουν ασφαλιστικές εισφορές, δινουν μόνον οι δημοσιογράφοι απο το μισθο τους!!!), οι απεργοσπάστες είχαν πει:

«Γιατί μας εγκαλείτε ότι δεν απεργούμε; Πώς δηλαδή θα αυξηθεί η εργοδοτική εισφορά όταν δεν βγαίνουν (οι εργοδότες). Γιατί πρέπει να κάνουμε απεργία και να κλείσουμε τα μαγαζιά μας;»

Μέχρι και υπογραφές μάζευαν ένα φεγγάρι για να φτιάξουν δεύτερη, πιο «αντικειμενική» και μαχητική (!!!) ΕΣΗΕΑ, αλλά δεν τους έκατσε καλά το πλάνο.

Να απέκτησαν όλοι αυτοί αίφνης συνδικαλιστική συνείδηση και να κατάλαβαν χτες ότι για να υπερασπιστούμε το τομάρι μας πρέπει να υπερασπιζόμαστε πότε – πότε και το τομάρι όλου του κλάδου; Μάλλον απίθανο. Πιθανότερο απο το ενδεχομενο της επιφοιτησης, είναι ότι τα αφεντικά τους πήραν γραμμή απο τον Κούλη

Οι «μένουμε Ευρωπη» και οι «δικαιωμα στην εργασία» δεν αποφάσισαν αίφνης να σεβαστούν την απεργία των δημοσιογράφων και τεχνικων ενημέρωσης. Απλά μπήκαν σε προεκλογικούς ρυθμούς και θεωρούν πλέον ότι τους συμφέρει το «μπλακ άουτ» στην ενημέρωση προκειμένου να στηρίξουν Μητσοτάκη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here