Απεργούν οι πιλότοι της ιρλανδικής Ryanair σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη 24ωρη απεργία στην ιστορία της έρχεται σήμερα, Παρασκευή, η Ryanair. Οι πιλότοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες απεργούν, γεγονός που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν μία στις έξι πτήσεις στο απόγειο της τουριστικής περιόδου.

Μετά τους πιλότους στο Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και την Ολλανδία και οι Γερμανοί πιλότοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν  σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς τη Γερμανία -συνολικά 250.

Ωστόσο όπως διευκρινίζεται σε ρεπορτάζ της DW, απογειώσεις και προσγειώσεις από τα γερμανικά αεροδρόμια θα γίνουν από και προς χώρες, οι εργαζόμενοι των οποίων στην Rynair δεν απεργούν, άρα οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα από τη Γερμανία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν. Σε κάθε περίπτωση οι οι επιβάτες καλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με την εταιρεία πριν από την αναχώρηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Rynair είχε προσφύγει στην ολλανδική Δικαιοσύνη για την ακύρωση της σημερινής απεργίας στη χώρα. Ωστόσο το αίτημά της απορρίφθηκε.

Οι πιλοτοι έχουν αιτήματα κλαδικά για τη ρυθμιση των πτήσεών τους και, μεταξύ άλλων, θέλουν οι μισθοί τους να κατατίθενται σε τράπεζες τς επιλογής τους και όχι υποχρεωτικα σε ιρλανδικές. Oι πιλοτοι ζητουν κανονικά και προβλέψιμα ωραρια, προαγωγές, συμβασεις εργασίας στην δική τους γλώσσα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here