Aπεργούν στον πύργο του Άιφελ για τις απαράδεκτες ουρές

Έκλεισε ο  Πύργος του Άιφελ λόγω απεργίας, που είχε ως κύριο αίτημα να ρυθμιστεί η πρόσβαση των τουριστών στα ασανσέρ και να ανακαλέσει η διαχειρίστρια εταιρεία την αποφαση «να προηγουνται στους ανελκυστήρες οσοι έχουν προμηθευτει νωρίτερα το εισιτήριό τους»

Αυτή η απόφαση προκάλεσε έντονο πρόβλημα, καθώς από 20% που ήταν οι προπωλήσεις  εισιτήρίων στο διαδίκτυο έφτασαν το 50% του συνόλου, με αποτέλεσμα να προηγούνται.. μονίμως όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο διαδικτυακά και οι άλλοι να περιμένουν 3-4 ώρες στην ουρά.

«Ένα μέρος των υπαλλήλων συνεχίζουν την απεργία», ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του Πύργου του Άιφελ (SETE).

Από τις 4 μ.μ. χτες πάντως έκλεισε  η πρόσβαση στον Πύργο μέσω ανελκυστήρα και επιτρεπόταν μόνον η κάθοδος – ώστε να φύγουν όσοι τουρίστες είχαν ολοκληρώσει την  επίσκεψή τους.

Στο επίκεντρο της διαμάχης είναι οι συνθήκες υποδοχής των επισκεπτών που διαθέτουν εισιτήρια τα οποία έχουν αγοράσει από το Διαδίκτυο. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το ύψους 324 μέτρων αξιοθέατο αποφάσισε αυτό τον μήνα να διαθέτει τον ένα ανελκυστήρα στους επισκέπτες που κλείνουν νωρίτερα εισιτήρια και να αφήσει μόνο τον άλλο στη διάθεση των υπολοίπων. Αυτό είχε ουσιαστικά το αποτέλεσμα το ένα ασανσέρ να ειναι σχεδόν άδειο και στο άλλο να υπάρχουν τεράστιες ουρές. Ο ένας  λόγος, ότι πολλοί από εκείνους που είχαν αγοράσει εισιτήριο δεν εμφανίζονται τελικά είτε λόγω του καύσωνα που έχουν στο Παρίσι είτε για άλλους λόγους, μια που «πετάνε» μόνο 5-10 ευρώ.  (Το εισιτήριο για το δεύτερο όροφο ειναι 5-10 ευρώ ανάλογα με το αν θα πάει κάποιος με ασανσέρ η με τις σκάλες. Για την κορυφή το εισιτήριο στοιχίζει από 12 έως 25 ευρώ) Ο άλλος λόγος είναι ότι πρέπει να αδειάζει λίγο ο χώρος για να εισέλθουν στον κάθε οροφο άλλοι επισκέπτες, ομως και πάλι προηγουνται όσοι είχαν αγορασει νωρίτερα το εισιτήριό τους.

Η εταιρεία αφού «τα παίρνει» ούτως ή άλλως και πουλάει τα εισιτήρια δεν ενδιαφέρεται για την ανισοτητα που προκαλει και για την ταλαιπωρια των τουριστών, αλλά να που οι εργαζόμενοι εκεί τους σκέφτονται (θυμήθηκα ότι προ δεκαπενθημέρου εδώ έκλεισαν την Ακρόπολη λόγω καύσωνα επειδή διαμαρτύρονταν οι φύλακες….)

Ατελείωτες ουρές αναμονής για τους τουρίστες που δεν διαθέτουν εισιτήριο

Μάλιστα την Τρίτη κάποιοι παραπονέθηκαν ότι χρειάστηκε να περιμένουν έως και τρεις ώρες, την ώρα που στο Παρίσι επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων δεν διαφωνούν επί της αρχής με την απόφαση της SETE, όμως καταγγέλλουν τις ατελείωτες ουρές αναμονής για τους τουρίστες που δεν διαθέτουν εισιτήριο.
Από την πλευρά της η SETE ανακοίνωσε ότι «ζητεί συγγνώμη από όλους –Παριζιάνους, Γάλλους και αλλοδαπούς τουρίστες—και επιθυμεί να τους διαβεβαιώσει ότι κάνει τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσει ότι το μνημείο θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό»

Παρεμπιπτόντως και ο δεύτερος όροφος καλός είναι αφου έχει θέα απο ύψος 116 μέτρωνα. Ο  τελευταίος όροφος προσφερει θέα από τα 276 μέτρα

Visitors queue to enter the Eiffel Tower.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here