Απεργία πείνας Κούρδων για το Αφρίν στο Σύνταγμα

Απεργία πείνας ξεκινούν στο Σύνταγμα Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα καταγγέλλοντας τις κτηνωδίες των εισβολέων Τούρκων και των συμμάχων τους, στην Αφρίν.

Δήλωση Κούρδων πολιτικών προσφύγων για την έναρξη απεργίας πείνας

Την Κυριακή 18/3, ο στρατός του φασιστικού κράτους της Τουρκίας, οι κατσαπλιάδες του FSA και τζιχαντιστές, μπήκαν στην αντιστεκόμενη πόλη της Αφρίν. Ακολούθησαν λεηλασίες, βασανισμοί, αποκεφαλισμοί Κούρδων μαχητών και η εκδίωξη 200.000 αμάχων, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στα γύρω βουνά αποκλεισμένη από τροφή και νερό, τραυματισμένη σωματικά και ψυχικά από το όργιο της βίας και της κτηνωδίας.

Εμείς ως Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, που ζούμε στην Ελλάδα, δηλώνουμε, πως αυτές τις ώρες, η ψυχή και το μυαλό μας είναι δίπλα στα αδέλφια μας στην Αφρίν.

Ζητάμε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και ξεκινάμε σήμερα 19/3 απεργία πείνας, στην πλ. Συντάγματος, απέναντι  από το ελληνικό κοινοβούλιο, απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση, να πάρει επιτέλους θέση, η οποία δυστυχώς, όπως και οι σύμμαχοι της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, παρακολουθεί αμέτοχη και ασυγκίνητη τις εξελίξεις.

Οι άνθρωποι της Αφρίν, οι άνθρωποί μας, θα είναι για πάντα ελεύθεροι

Κούρδοι απεργοί πείνας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here