Απεργία πείνας Κουφοντίνα: Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα-«Από μία κλωστή» κρέμεται η ζωή του

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μετά από έξι εβδομάδες απεργίας πείνας, πραγματοποιούν στο Σύνταγμα μέλη από 18 οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Μετά από 40 μέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπήκε στην εντατική. Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Η εγκληματική κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

»Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά στην ιστορία μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές εγγυήσεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.

»H απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

»Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη. Καλούμε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο 20 Φλεβάρη στις 12.00 μ. για να απαιτήσουμε άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Στη συγκέντρωση καλούν οι οργανώσεις Αναμέτρηση Ομάδα Κομμουνιστών/στριών, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), Κόκκινο Νήμα, Κρίση και Κριτική, Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική-Διεθνιστική Αριστερά.

Ένταση και καταστολή την Παρασκευή

Στο μεταξύ, ένταση με χρήση χημικών, κυνηγητό και προσαγωγές από την ΕΛΑΣ σημειώθηκε την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με αίτημα την ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν «για να αποτρέψουν την κατάληψη του οδοστρώματος», δέχθηκαν «επίθεση με ρίψη αντικειμένων από τους συγκεντρωμένους, τους οποίους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων». Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here