Απεργία στα ΕΛΠΕ μετά τον σοβαρό τραυματισμό 6 εργαζομένων

Σε απεργία βρίσκονται  οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ μετά την έκρηξη και τον σοβαρό τραυματισμό 6 συναδέλφων τους την Παρασκευή στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. 

Το Δ.Σ του  Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση απεργίας την Κυριακή και τη Δευτέρα. Νωρίτερα, συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που κατέληξε στα εξής αιτήματα:

 

  • Να καλύψουν τα ΕΛΠΕ όλα τα έξοδα, όλων των τραυματιών και τις άμεσες ανάγκες των οικογενειών τους
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, κατάργηση των εξαντλητικών ωραρίων
  • Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση της δουλειάς
  • Να εφαρμοστεί σε όλους τους εργαζόμενους η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εκτάκτων της Σιδηροβιοτεχνίας (όπως σε προηγούμενα έργα των διυλιστηρίων).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι ανέφεραν:

«Το σημερινό πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, αποτελεί μία ακόμα θλιβερή υπενθύμιση της επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, σε μια ούτως ή άλλως από την φύση της, επικίνδυνη εργασία. Η σκέψη του Δ.Σ. και όλων των συναδέλφων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, είναι αυτή τη στιγμή στους 6 (έξι) συναδέλφους που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που έχουν μεταφερθεί».

Την άμεση διερεύνηση των αιτιών και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το ατύχημα στα ΕΛΠΕ ζήτησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τα διυλιστήρια όπου συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο των ΕΛΠΕ Ευστάθιο Τσοτσορό και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Στεργιούλη, από τους οποίους ενημερώθηκε αναλυτικά για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Αμέσως μετά, προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (ΠΟΕ), καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και Θωμάς Κώτσιας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here