Απελαύνεται ο Τούρκος που «έσκαβε» κατά λάθος (;) στην Ελλάδα

 

Απελαύνεται ο 38χρονος Τούρκος Μουσά Αλερίκ, εργάτης που απασχολείται στον δήμο Αδριανούπολης (Εντίρνε, στα Τουρκικά) και ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης πέρασε τα σύνορα του Έβρου και μπήκε παράνομα στην Ελλάδα.

Τον 38χρονο σύμφωνα με πληροφορίες ήδη περέδωσαν στα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου Έλληνες αστυνομικοί.

Το  εκσκαπτικό μηχάνημα με το οποίο είχε εισέλθει στη χώρα μας ο 38χρονος, επρόκειτο να κατασχεθεί αλλά είναι πιθανόν κι αυτό τελικά να επιστραφεί στον δήμο Αδριανουόλεως εφ΄ όσον όμως προσκομιστουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ανήκει στο δήμο και όχι σε ιδιώτη.

Τα ερωτήματα παραμένουν για τα κίνητρα και τις συνθήκες κατά τις οποίες μέρα μεσημέρι μπήκε σε ελληνικό έδαφος με το τρακτέρ του παρότι του φώναζαν οι Έλληνες στρατιώτες ότι περνάει τα σύνορα. Είπε ότι βρισκόταν σε σύγχυση (ίσως και να είχε πιεί), ότι δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν οι στρατιώτες και δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν Ελληνες, ότι εκτελουσε χωματουργικές εργασίες για λογαριασμό του δήμου (ο οποίος όμως σημειωτέον απέχει 10 χιλιόμετρα απο το σημείο) και δεν είχε καμία προθεση να μπει παράνομα στην Ελλάδα. Εντούτοις εχει δημοσιευθεί και μια φωτογραφία του με τον ίδιο μπροστά σε ένα φορτηγό  το οποίο είχε «ντύσει» τρόπον τινά με την τουρκική σημαία

Το συμβάν γενικά προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και στους Τούρκους, οι οποίοι σημειωτέον από την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας και μετά, εχουν δώσει αυστηρότατες οδηγίες σε στρατιώτες στον Εβρο αλλά και σε πολίτες τους στη μεθόριο, καθώς και σε αλιείς τους «μη τυχόν και συλληφθούν απο Ελληνες σε ελληνικά εδάφη ή χωρικά ύδατα» -ακριβώς για να μην λειτουργήσουν με τη σειρά τους ως όμηροι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here