Απειλούν με εξώσεις ιδιοκτήτες ακινήτων – Τι καταγγέλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών

Αναβολή των εξώσεων για 6 μήνες ζητεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών.

Σύφωνα με καταγγελίες του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, Άγγελου Σκιαδά   στο tvxs.gr πάρα πολλές είναι οι καταγγελίες για απειλές εξώσεων εκ μέρους ιδιοκτητών, προκειμένου να μην κάνουν χρήση της συγκεκριμένης δυνατότητας οι ενοικιαστές τους. Εκφράζει δε τον φόβο ότι το φαινόμενο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς αρκετοί θα επιχειρήσουν να «ρεφάρουν τη χασούρα», απαιτώντας αυξημένο ενοίκιο.

«Ήδη έχουμε δεκάδες καταγγελίες από ενοικιαστές, ότι ζητούν αύξηση οι ιδιοκτήτες εν μέσω πανδημίας που φτάνει και το 50%. Φοβόμαστε, ότι μόλις ανοίξουν τα δικαστήρια, θα έχουμε τσουνάμι εξώσεων, καθώς μέσα σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορούν οι άνθρωποι να ανταποκριθούν», λέει ο κ. Σκιαδάς εξηγώντας, γιατί το μέτρο για καταβολή 40% μειωμένου ενοικίου δεν λύνει το πρόβλημα αν δεν συνδυαστεί με αναβολή εξώσεων για έξι μήνες.

Αυτό είναι που ζητάει επίμονα ο Σύλλογος από το Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο το υπουργείο δεν έχει απαντήσει καν, ότι οι αρμόδιοι το σκέφτονται όπως λέει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here