Απειλές Ερντογάν για τουρκική εισβολή στη Β.A Συρία-Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Rojava-Η ανακοίνωση της Κουρδικής δημοκρατικής διοίκησης

Νέες απειλές για στρατιωτική εισβολή και δράση της Τουρκίας στην Β.Α Συρία, την περιοχή της Rojava που ελέγχουν οι Κούρδοι της Συρίας, τις επομένες ημέρες εκτόξευσε ο Ερντογάν.

Η αναγγελία του Τούρκου προέδρου, με πρόσχημα την εκκαθάριση της περιοχής του Ευφράτη από τρομοκράτες, έχει σημάνει συναγερμό στην κουρδική περιοχή, αν και ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, θεωρεί αδύνατη μιά τέτοια εισβολή, επικαλούμενος την έντονη παρουσία Αμερικανών παρατηρητών στην περιοχή.

Ωστόσο, η δημοκρατική κουρδική διοίκηση, έθεσε την περιοχή της Rojava  σε κατάσταση ανάγκης και με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Ερντογάν ότι με τις απειλές για επίθεση, θέλει να αναστήσει το ισλαμικό κράτος, που πνέει τα λοίσθια στο Ντείρ Εζόρ.

Η ανακοίνωση

Έκκληση προς την κοινή γνώμη και όλους τους ελεύθερους πολίτες:


Εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Αυτόνομης Διοίκησης 
Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, καταδικάζουμε τις εχθρικές δηλώσεις και τις απειλές εναντίον της περιοχής μας. Από την αρχή της συριακής κρίσης, ο Ερντογάν προσπαθεί να αποκόψει τμήματα της Συρίας και να τα συνδέσει με την Τουρκία. Θέλει να επαναφέρει τον έλεγχο των μουλάδων. Ο στόχος του Ερντογάν δεν είναι το βόρειο και ανατολικό τμήμα της Συρίας, αλλά η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος αφήνει την τελευταία του πνοή στο Deir ez-Zor, ο Ερντογάν προσπαθεί, μέσα από τις απειλές του, να εισβάλει στη Συρία για να το διευκολύνει και να παρατείνει τη ζωή του. Ο στόχος του τουρκικού κράτους είναι επίσης να χτυπήσει το συριακό κοινωνικό ιστό και τη συνύπαρξη στη βόρεια και ανατολική Συρία. Αυτές οι εχθρικές δηλώσεις στοχεύουν ενάντια στις επιτυχίες των χωρών της Διεθνούς Συμμαχίας στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εξάλειψή της στο τελευταίο της προπύργιο και χτυπούν την κατάσταση της ασφάλειας που ο συριακός λαός έχει αρχίσει να βιώνει στα ανατολικά του Ευφράτη, αυτό είναι που το σημερινό τουρκικό καθεστώς δεν θέλει.

Ως εκ τούτου, εμείς στη Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, απευθύνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Συμμαχίας, να σταθεί ενάντια στα επιθετικά σχέδια του Ερντογάν, γιατί αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ισοδυναμούν με κατάσταση κατοχής. Καλούμε τις χώρες που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ να αντιταχθούν στις πολιτικές του Ερντογάν, καθώς αυτές αντιβαίνουν στις αρχές της Συμμαχίας και στοχεύουν μια περιοχή που δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλειά του. Καλούμε επίσης τη συριακή κυβέρνηση να λάβει μια επίσημη θέση ενάντια στην απειλή αυτή, επειδή ο Ερντογάν θέλει να καταλάβει μέρος της Συρίας και αυτό σημαίνει επίθεση κατά της κυριαρχίας της Συρίας. Απευθύνουμε επίσης έκκληση στις δημοκρατικές δυνάμεις στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο, να υποστηρίξουν τη βούληση των λαών μας και να ενωθούν μαζί μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που υποστηρίχθηκε από τον Ερντογάν και να αντισταθούν στη γενοκτονία που κήρυξε ο Ερντογάν εναντίον μας.

Εμείς, ως Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, κηρύσσουμε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και καλούμε όλους τους Σύρους να ενωθούν ενάντια στις αποικιακές πολιτικές του τουρκικού κράτους. Σήμερα είναι η ημέρα να αφιερώσουμε όλες μας τις ενέργειες για να προστατέψουμε τη γη μας, τους ανθρώπους μας. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διατηρήσουμε την ενότητα της γης μας και την ενότητα και την αδελφότητα των λαών μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here