Απειλές Ακάρ κατά Ελλάδας: Μακριά από προκλήσεις σε Αιγαίο, Μεσόγειο, Κύπρο, αλλιώς το τίμημα θα είναι βαρύ

Σε νέες απειλές, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, μετά τις δηλώσεις Αποστολάκη και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά.«Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις» στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, «το τίμημα θα είναι βαρύ».

Όλοι πρέπει να ‘μαζέψουν’ το μυαλό τους και να μην προκαλούν περιπέτειες. Αυτές είναι οι πιο ειλικρινείς συμβουλές μας προς τους συνομιλητές μας» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι «η αύξηση της έντασης δεν βοηθά κανέναν» και ότι είναι προς όφελος όλων των χωρών να την αποφύγουν.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, στον απόηχο της δήλωσης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε», ο Χουλουσί Ακάρ είχε προειδοποιήσει ότι η Τουρκία έχει «λάβει τα μέτρα της» και ότι δεν θα επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. «Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη ‘γαλάζια πατρίδα μας’» είχε δια μηνύσει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακολούθησε σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και έξι εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here