Η απάντηση της Σ. Σακοράφα στις απειλές της «Ελληνικός Χρυσός»

Σκληρή ήταν η απάντηση της ανεξάρτητης Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα στην απειλή για άσκηση μηνυσης εναντίον της από την εταιρεία «ελληνικός Χρυσός», με αφορμή την παρουσίαση του θέματος των Σκουριών στο Ευρωκοιβούλιο.

 Η κ. Σακοράφα αποκαλεί κράτος εν κράτει την εταιρεία και δηλώνει ότι δεν την αγγίζουν  οι απειλές.

Ολόκληρη η απάντηση:

Ή έρχεστε, ενημερώνεστε από εμάς και γίνεστε παπαγαλάκι των απόψεων της ΄΄ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ΄΄ ή σας μηνύουμε, απειλεί με επιστολή ο διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας,  μετά την τοποθέτησή μου για τις Σκουριές στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κράτος εν κράτει  η ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄ αφού αφενός ταυτίζει τη φήμη της εταιρείας με το γενικό καλό της χώρας, αφετέρου  ποινικοποιεί την ελευθερία της γνώμης ενός αιρετού μέλους του ευρωκοινοβουλίου.

Για την εξέλιξη αυτή φταίει σαφώς όλο το παλιό πολιτικό σύστημα που εκχώρησε στην εταιρεία το δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως ο μεγαλοτσιφλικάς της Χαλκιδικής, όπως επίσης ευθύνεται και η παρούσα κυβέρνηση που με τις παλινωδίες της και τις θολές της αποφάσεις επιτρέπει τη συνέχιση αυτού του καθεστώτος.

Είναι ξεκάθαρο ότι απειλές  δεν με αγγίζουν  και δε θα έπρεπε να αγγίζουν κανέναν αιρετό.

Είναι σαφές ότι αντιλαμβάνομαι το γενικό καλό της χώρας με τρόπο εντελώς και απόλυτα διαφορετικό από την ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄

Είναι αυτονόητο ότι το περιεχόμενο που δίνει κανείς στην ανάπτυξη εκκινεί από τα συμφέροντα που θέλει να υπερασπιστεί. Το δημόσιο συμφέρον ή ένα απεχθές ιδιωτικό συμφέρον που καταστρέφει μια ολόκληρη περιοχή

Είναι σπουδαίο ότι  η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία και μπορεί να εκπροσωπείται με ελευθερία άποψης από τους βουλευτές σε θεσμικά όργανα, τα οποία ο ελληνικός λαός  επιλέγει

Είναι αξιοσημείωτο ότι αποτέλεσμα αυτής της ελευθερίας έκφρασης είναι η Επιτροπή Αναφορών να αφήσει ανοικτή την αναφορά για τις Σκουριές, με τη δέσμευση να ελέγξει και να διερευνήσει σε βάθος όλα τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν.

Είναι τέλος  εύλογο ότι  επιφυλάσσομαι  παντός νομίμου δικαιώματός που αφορά στην ελευθερία έκφρασης της άποψης μου. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή η άποψη είναι τεκμηριωμένη, εμπεριστατωμένη και κυρίως εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, εκπροσωπεί ένα ολόκληρο κίνημα .

ΥΓ. Ο τρόπος που η ΄΄ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΄΄ αντιμετωπίζει ένα βουλευτή που έχει άποψη διαφορετική των συμφερόντων της, είναι άκρως ενδεικτικός των εκφοβιστικών και απειλητικών μεθοδεύσεών της έναντι αυτού του κινήματος και των πολιτών που αντιστέκονται στη Χαλκιδική

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ /ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here