Απάντηση της ΟΙΕΛΕ στις απειλές του Ομίλου Πουκαμισά: «Φωνάζει ο κλέφτης …»

Με κατάθεση αγωγής για   “ηθική και οικονομική βλάβη” προειδοποιεί  η  αλυσίδα Φροντιστηρίων “Πουκαμισάς” την ΟΙΕΛΕ, η οποία χθες με ανακοινωθέν κατήγγειλε ότι  “Στο διαφημιστικό  φυλλάδιο η ιδιοκτησία των  Φροντιστηρίων “Πουκαμισάς” ανερυθρίαστα παρουσιάζει τα 56 «εκπαιδευτήρια» που λειτουργούν ως φροντιστήρια μαθητών δημοτικού, κατά σαφή παραβίαση του Ν. 682/77”.

Δυστυχώς,τονίζει η ΟΙΕΛΕ,  παρά το γεγονός ότι η διαφημιστική αυτή εκστρατεία είναι ευρύτατη, οι εποπτικές αρχές της πολιτείας αδιαφορούν πλήρως.

«Οι απειλές του Ομίλου Πουκαμισά προς την ΟΙΕΛΕ για δικαστική δίωξη, είναι μια ακόμη απόδειξη του ότι ζούμε στη χώρα όπου θάλλει η φαιδρά πορτοκαλέα. Ένας Όμιλος που ανερυθρίαστα διαφημίζει πως διαθέτει στο «στόλο» του 56 παράνομα φροντιστήρια δημοτικού (τα φροντιστήρια δημοτικού απαγορεύονται ρητά βάσει του άρθρου 56 του Ν. 682/77), απειλεί μια συνδικαλιστική οργάνωση που «τόλμησε» να ζητήσει από την πολιτεία την τήρηση της νομιμότητας και τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος. «Φωνάζει ο κλέφτης …»!

Δεν χωρεί αμφιβολία πως βασικός στόχος των απειλών είναι η φίμωση της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Οι απειλές του Ομίλου Πουκαμισά είναι επιπλέον απόδειξη του ότι ένα τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να λειτουργεί εκτός νόμων, θεωρώντας πως οι εκπρόσωποί του θα παραμείνουν στο απυρόβλητο. Η ΟΙΕΛΕ με ιδιαίτερη χαρά αναμένει την όποια νομική ενέργεια του Ομίλου εναντίον της, καθώς ήρθε η ώρα η δικαιοσύνη να βάλει φραγμό στην ασυδοσία των ισχυρών. Αποστέλλει, τέλος, εξώδικο προς τον ΕΟΠΠΕΠ ζητώντας το άμεσο κλείσιμο όλων των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που διατηρούν στη δύναμή τους παράνομα φροντιστήρια δημοτικού-Κέντρα Μελέτης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ   

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ, με ένα ψευδές, αδικαιολόγητο και ανεδαφικό Δελτίο Τύπου, ενδεδυμένη με τον μανδύα του «ενδιαφέροντος» για τα παιδιά, κατασυκοφαντεί και επιχειρεί να στιγματίσει και να σπιλώσει τον Όμιλό μας. Το Δελτίο Τύπου της ΟΙΕΛΕ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ως προς τα ακόλουθα:

Εμφανίζει ότι δήθεν αυθαίρετα και «πειρατικά» λειτουργούμε κέντρα μελέτης Δημοτικού μόνο εμείς ως Όμιλος Φροντιστηρίων, ενώ αποσιωπά σκοπίμως και τεχνηέντως ότι στη χώρα λειτουργούν χιλιάδες κέντρα μελέτης Δημοτικού από μεμονωμένες επιχειρήσεις, δίκτυα φροντιστηρίων και κέντρα ξένων γλωσσών. Γιατί όμως η ΟΙΕΛΕ στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε κωφεύει επιδεικτικά για την έκταση του φαινομένου και καταφέρεται δυσμενώς μόνο κατά του Ομίλου μας;

Είναι χρήσιμο να επισημάνουμε στους εγχώριους πολέμιους της ιδιωτικής παιδείας ότι τα κέντρα μελέτης παιδιών του Δημοτικού σχολείου είναι ένα σύγχρονο παγκόσμιο φαινόμενο συμπληρωματικής απογευματινής εκπαίδευσης, η οποία έχει ήδη αναγνωριστεί και από την επίσημη κρατική εκπαιδευτική πολιτική με τη θεσμική λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

Τα κέντρα μελέτης μαθημάτων Δημοτικού προφανώς και δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση του άρθρου 56 του Ν. 682/1977, ο αναχρονισμός και η αντισυνταγματικότητα του οποίου είναι προφανώς πρόδηλοι.

Τα κέντρα μελέτης των μαθημάτων Δημοτικού, τα οποία λειτουργούν στις εγκαταστάσεις των Φροντιστηρίων μας, είναι μία δραστηριότητα απόλυτα νόμιμη και επιτρεπτή της οποίας άλλωστε επίκειται και η νομοθετική ρύθμιση.

Στα κέντρα μελέτης, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο των αδειοδοτημένων Φροντιστηρίων του δικτύου μας, εργάζονται Δάσκαλοι, απόφοιτοι των Παιδαγωγικών Τμημάτων της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αμείβονται και ασφαλίζονται στο ακέραιο, σύμφωνα με τις επιταγές των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας. Ταυτόχρονα, το δίκτυο των Φροντιστηρίων μας εκδίδει στο ακέραιο το σύνολο των παραστατικών και των αποδείξεων, σε έναν κλάδο στον οποίο όλοι γνωρίζουν την έκταση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί η ΟΙΕΛΕ στο Δελτίο Τύπου επιλέγει την ονομαστική αναφορά του Ομίλου τωνØ
Φροντιστηρίων μας, ενώ γνωρίζει ότι υπηρετούμε τη νομιμότητα με παιδαγωγικές αρχές και αξίες.

Οι χαρακτηρισμοί του Δελτίου Τύπου της ΟΙΕΛΕ περί «αδίστακτων» και «εκμεταλλευτών», καθώς και το ανυπόστατο ευφυολόγημα περί του «τέρατος της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης», ουδόλως μας αφορούν και είναι προφανές ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας για την ηθική και οικονομική βλάβη που επιχειρεί το Δελτίο Τύπου της ΟΙΕΛΕ σε ένα απολύτως νόμιμο δίκτυο 64 Φροντιστηρίων που απασχολεί 800 Καθηγητές και Δασκάλους και το οποίο εμπιστεύονται 7.500 χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους κάθε χρόνο.

Από το Δ.Σ. του Ομίλου

των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here