Απάντηση-«τάπα» του Γ. Αντετοκούμπο στον ρατσισμό: Χρησιμοποίησε το χαμόγελό σου για να αλλάξεις τον κόσμου. Μην αφήσεις τον κόσμο να σου αλλάξει το χαμόγελο

Λίγες ώρες μετά από το ρατσιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Καλέμη, που μίλησε με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε την καλύτερη απάντηση και έστειλε το πιο όμορφο μήνυμα απέναντι στο μίσος και τις διακρίσεις.

«Χρησιμοποίησε το χαμόγελό σου για να αλλάξεις τον κόσμου. Μην αφήσεις τον κόσμο να σου αλλάξει το χαμόγελο» έγραψε στα social media, «ντύνοντας» τα λόγια του με ένα καρέ φωτογραφιών από την προπόνηση των Μιλγουόκι Μπακς στις οποίες απολαμβάνει το ταξίδι της μπάλας προς το καλάθι.

Νωρίτερα την Παρασκευή, στην απομάκρυνση του καθηγητή Κωνσταντίνου Καλέμη από τη θέση του συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων Μαλακάσας προχώρησε το υπουργείο Παιδείας μετά την χυδαία ρατσιστική επίθεση εναντίον του.

Η Νίκης Κεραμέως καταδίκασε «απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Η υπουργός πήρε την απόφαση μετά το αίτημα του Νίκου Φίλη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, να απομακρυνθεί ο καθηγητής και να καταδικάσουν ομόφωνα τα κόμματα τους απαράδεκτους ρατσιστικούς του χαρακτηρισμούς εναντίον του αθλητή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here