Απάντηση Κοντονή σε δικαστές: Προκλητικός ο συσχετισμός της επίθεσης στο Εφετείο με την κριτική σε δικαστικές αποφάσεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Με νέα δήλωση του για την βομβιστική επίθεση στο Εεφετείο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής απαντά στις αιτιάσεις της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, χαρακτηρλίζοντας ως αποπροσανατολιστική και πρωτίστως προκλητική την ανακοίνωσή της με την οποία την βομβιστική επίθεση καλεί όσους «καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη, συκοφαντώντας τους λειτουργούς της να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

««Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και τον δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού», ανέφερε συγκεκριμένα ο Σταύρος Κοντονής.

Νωρίτερα ο υπουργός σε άλλες δηλώσεις του για την επίθεση είχε δηλώσει ότι «η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here