Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για «τις κούρσες της Μαρέβας με την Taxibeat»

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα Σελίδα, σύμφωνα με το οποίο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη εμπλέκεται στη χρηματοδότηση της ιδιωτικής εταιρίας taxibeat, εγείρει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα σε ό, τι αφορά τη διαρκή υποστήριξη της εν λόγω εταιρείας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ  με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Νέας Σελίδας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη, να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Δηλαδή, αν «ισχύει το εν λόγω δημοσίευμα και πόσο ηθικά και πολιτικά αξιοπρεπές είναι να υπερασπίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια ιδιωτική εταιρία με την οποία συνδέεται συγγενικό του πρόσωπο;»

«Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις και όχι το γνωστό κρυφτό που μας έχει συνηθίσει ο Κ. Μητσοτακης σε ανάλογες υποθέσεις του», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ .

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο «Οι κούρσες της Μαρέβας με την Taxibeat», δύο funds της εταιρείας Endeavor με την οποία συνδέεται στην Ελλάδα η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχουν χρηματοδοτήσει την εταιρεία «Taxibeat».

Αρχικά σημειώνεται ότι η Blueground και η ADSI είναι δύο από τις μεγάλες εταιρίες – μέτοχοι της Taxibeat. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Ακριβοπούλου και Δημήτρης Καψώχας, «δύο funds της Endeavor, με την οποία συνδέεται στην Ελλάδα η Μαρέβα Μητσοτάκη, χρηματοδότησαν την Blueground Holdings, της οποίας μέτοχος είναι η συμφερόντων Αποστολάκη ADSI, η οποία ήταν μεγαλομέτοχος της Taxibeat».

Συγκεκριμένα τo Endeavor Catalyst II L.P και το Endeavor Catalyst IIΑ, κατέχουν τη 18η Μαΐου 2017, σύμφωνα με το μετοχολόγιο της Blueground, 493 προνομιούχες μετοχές από το σύνολο των 9.259 προνομιούχων, δηλαδή το 5,9%. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο αυτά χρηματοδοτικά funds που έχουν έδρα τις ΗΠΑ χρηματοδότησαν την Blueground έναντι μετοχών που απέκτησαν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here