Απάντηση Παυλόπουλου στην Κωνσταντοπούλου: «Η επιστολή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διαθέτει καμία θεσμική ή πολιτική δυνατότητα ώστε να ανταποκριθεί στο αίτημά σας, αναφέρει σε απαντητική επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος επισημαίνει ότι «η  επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του σώματος προς αυτή την κατεύθυνση».

Υπογραμμίζει δε ότι «ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους».

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος διευκρινίζει ότι ακόμη και εάν επρόκειτο για απόφαση του σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασης της σε Ομολόγους του.

«Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς» καταλήγει η σχετική επιστολή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here