Απαλλάχθηκαν οι 18 αστυνομικοι που είχαν μηνυθεί το 2011 απο Τσίπρα-Ζωή

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε την απαλλαγή από κάθε κατηγορία 18 ανδρών των ΜΑΤ σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί το 2011 διώξεις για ακραία αστυνομική βία  μετά από μηνύσεις που είχε καταθέσει  ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Συγκεκριμένα, τρεις μέρες μετά τα επεισόδια στην Αθήνα κατά την 1η Ιουλίου του 2011 με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στην πλατεία Συντάγματος. Την αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε υποβάλει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πληρεξούσια, τότε, δικηγόρος του σημερινού πρωθυπουργού.

Μετά πολλές αναβολές, η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017. Μετά από πολλές συνεδριάσεις, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας εξέδωσε ετυμηγορία  κρίνοντας αθώους και τους 18 κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ευχαρίστησε δημόσια την ελληνική Δικαιοσύνη «που απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», καθώς και τους νομικούς της συμβούλους Βάιο Σκαμπαρδώνη και Βλάση Λιβανίδη για το αποτέλεσμα της δίκης.

«Σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους μας από την αρχή ώς το τέλος, την ώρα που εκείνοι που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη, τούς γύρισαν την πλάτη», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here