Πανελλαδικές: Απαιτητικά Βιολογία , Μαθηματικά

Περισσότερο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι ήταν τα  θέματα  στην Βιολογία και  στα Μαθηματικά  στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα Τετάρτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ενώ η Ιστορία και η Φυσική δεν  είχαν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

Δεύτερη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα  και οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στο  δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας που έχουν επιλέξει ανάμεσα από την Βιολογία, την Ιστορία, τη Φυσική και τα Μαθηματικά.

Όπως σχολίαζαν εκπαιδευτικοί,  τα θέματα στην Βιολογία κρίνονται  περισσότερο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι στην απόδοση κάποιων σημείων της θεωρίας, καθώς είχαν πολλά προγράμματα και αντιστοιχήσεις και περισσότερες πράξεις από όσο είχαν συνηθίσει οι υποψήφιοι.

Στα Μαθηματικά τα θέματα είχαν  αρκετές πράξεις, αλλά και αρκετά «έξυπνα σημεία».

Στην Φυσική και την Ιστορία,  τα θέματα δεν είχαν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και κρίνονται ως  αναμενόμενα.

Υπευθυμίζεται ότι στις πανελλαδικές  εξετάσεις παίρνουν μέρος 105.000 υποψήφιοι  οι οποίοι διεκδικούν  68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Παρασκευή με μαθήματα Κατεύθυνσης και συγκεκριμένα Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογία (Θετική Κατεύθυνση), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Οι πανελλαδικές ξεκίνησαν τη Δευτέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here