Απαγορεύτηκε η προβολή του «Christopher Robin» στην Κίνα

Η προβολή της ταινίας «Christopher Robin» της Disney, με πρωταγωνιστή τον Ewan McGregor, απαγορεύτηκε στην Κίνα από την κυβέρνηση της χώρας. Ο λόγος; Γιατί ο Winnie the Pooh θεωρείται… σύμβολο αντίστασης εναντίον της ηγεσίας της χώρας και πιο συγκεκριμένα του προέδρου, Σι Τζινπίνγκ.

Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», η… απέχθεια του κινέζου προέδρου για τον Γουίνι το Αρκουδάκι ξεκίνησε στις αρχές του έτους, όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε πως θέλει να εξαλείψει τα όρια της διάρκειας που έχει η προεδρία, είδηση που δεν άρεσε ιδιαίτερα στους πολίτες.

Τότε, αρκετοί άρχισαν να «ανεβάζουν» memes στα social media, με τα οποία σύγκριναν τον κινέζο πρόεδρο με το αξιαγάπητο αρκουδάκι.

H πρώτη φορά που έγινε αυτή η σύγκριση ήταν το 2013, όταν ο Σι Τζινπίνγκ είχε επισκεφτεί τις ΗΠΑ και τον τότε πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Aκολούθησε το meme του 2014, σε συνάντηση του Τζινπίνγκ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και στη συνέχεια κι άλλες συγκρίσεις φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του ηγέτη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here