Απαγορεύτηκε η κατανάλωση αλκοόλ στις όχθες του Σηκουάνα μετά τα περιστατικά συγχρωτισμού

Μόνο λίγες ώρες μπόρεσαν να χαλαρώσουν οι Παριζιάνοι με ένα ποτό ανά χείρας στις όχθες του Σηκουάνα ή στο κανάλι Σαν Μαρτέν, όπου συχνάζει η νεολαία, έπειτα από οκτώ εβδομάδες αυστηρής καραντίνας για την πανδημία.

Καθώς λοιπόν παρατηρήθηκε αυξημένη συγκέντρωση κόσμου η αστυνομία επενέβη σε κάποια σημεία για να διαλύσει τα πλήθη και ακολούθησε απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στις παραπάνω περιοχές, που τέτοια εποχή μαζεύονται παραδοσιακά οι νέοι, καθώς ζέστανε ο καιρός.

Έπειτα από δύο μήνες κλεισμένοι στα σπίτια τους, πολλοί μάλιστα χωρίς μπαλκόνι, κήπο ή ταράτσα, βγήκαν το βράδυ της Δευτέρας για να συναντήσουν φίλους, αφού χαλάρωσαν κάπως τα αυστηρά μέτρα.

Γρήγορα τα social media γέμισαν με φωτογραφίες ανθρώπων δίπλα στο νερό, χωρίς μάσκες.
Δεν άργησε η εντολή του υπουργείου Εσωτερικών προς την αστυνομία που εξέδωσε απαγόρευση, λέγοντας ότι «απαγοητεύτηκε» που αναγκάστηκε να πράξει έτσι. Σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει σε όλους ότι η επιτυχία της άρσης κάποιων περιορισμών θα κριθεί από «τη αρχή της προσωπικής ευθύνης κάθε πολίτη».

VIDEO: Paris police break up crowds.

Police were forced to step in to clear the banks of Canal Saint-Martin after crowds of Parisians gathered at the end of two months of lockdown

Embedded video

«Λίγες ώρες μετά την άρση του lockdown, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν… χωρίς να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις και τις συστάσεις υγιεινής», τονίζει μεταξύ άλλων η αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέ, επίσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη συμπεριφορά».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο υπουργός Υγείας απαγόρευσε το άνοιγμα των πάρκων και των κήπων του Παρισιού, ενώ η δήμαρχος Αν Χινταλγκό είχε ζητήσει να επιτραπεί η χρήση ανοιχτών χώρων που είχαν κλείσει για το κοινό από τις 17 Μαρτίου.

Πηγή: Εfsyn.gr Με πληροφορίες από Guardian

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here