Απαγορεύτηκαν για αύριο οι διαδηλώσεις στα Ηλύσια και άλλα σημεία

Απαγορεύτηκαν για αύριο οι διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι και σε άλλα κεντρικά σημεία του Μπορντό και της Τουλούζης, με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, η οποία είχε ανακοινωθεί από ημερών.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν στον απόηχο των συγκρούσεων και των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν σε τράπεζες και καταστήματα κατά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο -επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση του αρχηγού της παρισινής αστυνομίας.

Ο Μακρόν που δεν είχε απαγορέψει τις διαδηλώσεις όταν σημειώνονταν θάνατοι, τελικά της απαγόρευσε όταν λεηλατήθηκαν μπουτίκ πολυτελείας στο Σανζ Ελιζέ και καταστράφηκε ένα πολυτελές ρεστοράν-στέκι πολιτικών και αστών.

Οι εικόνες του κατεστραμμένου διάσημου εστιατορίου-καφέ Fouquet και άλλων καταστημάτων, προκάλεσαν την αναστάτωση του Γάλλου προέδρου και δέχτηκε φυσικά και τις επικρίσεις της τάξης στην οποία ανήκει και προς την οποία αισθάνεται την ανάγκη να λογοδοτεί, λησμονώντας ότι και μέσοι Γάλλοι ή και πτωχοί τον ψήφισαν, μόνον και μόνον για να μην εκλεγεί η Μαρίν Λεπέν.

Ολοι δε επέκριναν του χειρισμούς της Αστυνομίας -που προφανώς δεν την βρήκαν επαρκώς καταστατική-

Με την ελπίδα να αποφευχθούν νέα επεισόδια, αποφασίστηκε να αποκλεισθεί αύριο για τους διαδηλωτές το Σανζ Ελιζέ και μια μεγάλη περίμετρο, που περιλαμβάνει το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων και το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορεύεται στην περιοχή των Ηλυσίων από τις 05.00 το πρωί του Σαββάτου.

Μέτρα ασφαλείας θα εφαρμοστούν και στη Νίκαια, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, που υποδέχεται, στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης, τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Τομείς της πόλης θα αποκλειστούν για κάθε πρόσωπο, εκτός των κατοίκων, και οι αρχές θα πραγματοποιούν έρευνες σε όποιον θέλει να πλησιάσει εκεί.

Οι πόλεις της Τουλούζης και του Μπορντό (νοτιοδυτικά), που αποτέλεσαν επίσης θέατρο συγκρούσεων, θέτουν σε εφαρμογή ανάλογα μέτρα στα σημεία όπου σημειώθηκαν καταστροφές το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here