Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στη Μελβούρνη

Η πολιτεία της Βικτόριας στην Αυστραλία επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα στην πρωτεύουσα Μελβούρνη, στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέχρι στιγμής μέτρων που έχει λάβει για να περιορίσει την αναζωπύρωση της COVID-19.

Στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, έχουν ήδη εκδοθεί εκ νέου οδηγίες για παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους για διάστημα έξι εβδομάδων αλλά οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την επιδημία και με άλλα μέτρα. Τα νέα κρουσματα έφθασαν χτες τα  671 και οι νεκροί τους επτά.

Υπενθυμιζεται ότι τώρα στη Μελβούρνη έχει αρχίσει ο χειμώνας.

«Οι ισχύοντες κανόνες αποτρέπουν χιλιάδες και χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα και τη νοσηλεία χιλιάδων ανθρώπων και πολλές περισσότερες τραγωδίες από αυτές που έχουμε δει. Αλλά δεν αποδίδουν αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 μμ έως τις 5 πμ κάθε μέρα θα τεθεί σε ισχύ από απόψε στη Μελβούρνη. Επιτρέπεται η έξοδος από το σπιτι μόνον για να εργασθούν ή για να προσφέρουν βοήθεια. Οι σαρωτικοί νέοι περιορισμοί μειώνουν επίσης τον χρόνο που οι κάτοικοι της Μελβούρνης είχαν στη διάθεσή τους για άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και για την αγορά των απαραίτητων προμηθειών. Σε όλα τα σχολεία αποφασίστηκε από την Τετάρτη να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση.

Τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά και τα εστιατόρια, όπου ήδη δεν επιτρέπονται οι καθήμενοι πελάτες -προσφέρουν υπηρεσίες takeaway και διανομής φαγητού.

Η Αυστραλία έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με πολλές άλλες χώρες αναφορικά με τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά με υψηλό οικονομικό τίμημα. Έχει καταγράψει περίπου 18.000 κρούσματα και μόλις πάνω από 200 θανάτους λόγω της COVID-19. Εντούτοις η πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων στη Βικτόρια αποδείχθηκε δύσκολο να ελεγχθεί.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις και να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Άντριους. «Είναι η μόνη επιλογή που έχουμε».

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε άλλες περιοχές της πολιτείας θα είναι λιγότερο αυστηροί σε σχέση με τα μέτρα στη Μελβούρνη. Ο Άντριους δήλωσε ότι αύριο θα ανακοινωθούν και νέοι περιορισμοί για τις επιχειρήσεις στη Βικτόρια.

Η γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, η πολυπληθέστερη της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα 12 κρούσματα, με τις αρχές να εκδίδουν «ισχυρή» σύσταση για τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here