Απαγόρευση κυκλοφορίας και καθολική χρήση μάσκας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης-ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είπε κουβέντα για τα μέσα μεταφοράς και τα νοσοκομεία

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στην περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4, θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 έως τις 05.00 το πρωί, ενώ θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου.

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός επέμεινε στο αφήγημα της ατομικής ευθύνης, ενώ ουδεμία αναφορά έκανε στις ευθύνες της κυβέρνησης η οποία με τις συνεχείς της παλινωδίες συνέβαλε στην έκρηξη των κρουσμάτων.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με αποσπασματικά μέτρα και ευχολόγια. Την ώρα που καλπάζουν τα κρούσματα δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για τον κόσμο που στοιβάζεται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί με ευθύνη της κυβέρνησής του στα νοσοκομεία» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνει, «ο κ. Μητσοτάκης τώρα θυμήθηκε να μιλήσει για την εργασία αφού πρώτα διέλυσε την επιθεώρηση εργασίας και τους ελέγχους. Αντίθετα επιδόθηκε για μια ακόμη φορά σε κριτική στους νέους που τους αντιμετωπίζει σαν να βρίσκονται μονίμως σε πάρτι, και όχι όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα που πολλοί από αυτούς δουλεύουν σκληρά για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους και να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο σε κρίσιμους τομείς.

Ας σταματήσει επιτέλους να τους προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο. Ας πάρει επιτέλους μέτρα για την προστασία στους χώρους εργασίας, για την ασφαλή μετακίνηση μέσω ΜΜΜ και για την εξασφάλιση αξιοπρεπών υγειονομικών συνθηκών, με άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, μαζική συνταγογράφηση των τεστ και μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here