Απαγόρευσαν σε Ν. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΝΕ να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αλ. Γρηγορόπουλο

Στην συμβολή των οδών Μεταξά και Μπενάκη δυνάμεις της αστυνομίας ακινητοποίησαν την αντιπροσωπεία της Ν. ΣΥΡΙΖΑ και της απαγόρευσαν να αποτίσει φόρο τιμής. Λίγα λεπτά αργότερα κατέφτασαν στο σημείο μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ οι οποίοι αφού στην αρχή τραμπούκισαν, εκαναν ταυτοποίηση στοιχείων, επιχείρησαν σωματικό έλεγχο στα μέλη της αντιπροσωπείας και στην συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους

 

Όπως καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

Πριν λίγα λεπτά (σ.σ.: στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 6/12/20) αντιπροσωπεία της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα Σωτήρη Αλεξίου, επιχείρησε να καταθέσει ένα λουλουδι στο σημείο δολοφονίας του Αλέξης γρηγορόπουλου. Ισχυρές αστυνομικες δυνάμεις ειχαν κατακλεισει την περιοχή και τους γύρω δρόμους απο νωρις το πρωί, ενώ παράλληλα ειχαν στηθεί πυκνά αστυνομικά μπλόκα σε όλο το ύφος της πανεπιστημίου. Στην συμβολη των οδών Α. Μεταξά και Ε. Μπενάκη δυνάμεις της αστυνομίας ακινητοποίησαν την αντιπροσωπεία της Ν. ΣΥΡΙΖΑ και της απαγόρευσαν να αποτίσει φόρο τιμής. Λίγα λεπτά αργότερα κατέφτασαν στο σημείο μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ οι οποίοι αφου στην αρχή τραμπούκισαν, εκαναν ταυτοποίηση στοιχείων, επιχείρησαν σωματικό έλεγχο στα μέλη της αντιπροσωπείας και στην συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους.

Καταγγέλλουμε την επιθετική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και το σύνολο των ακραίων και αντιδημοκρατικών μέτρων καταστολής και περιορισμών που εφαρμόζει από το πρωί η ΕΛ.ΑΣ κατ’ εντολή της Κυβέρνησης, η έκταση των οποίων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Η αντιπροσωπεία της Ν. ΣΥΡΙΖΑ τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και η εμπόδισή της μαρτυρά ότι η έξαρση της πανδημίας είναι μόνο η αφορμή προκειμένου η κυβέρνηση Μητσοτάκη να οξύνει το κρεσέντο αυταρχισμού.

Τιμούμε την μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η οποία αδιαμφισβήτητα σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά, αποτυπώνοντας την αγανάκτηση των νέων ανθρώπων που δεν μπορούσαν να αποδεχτούν ένα μέλλον αβεβαιότητας, καταπίεσης, όξυνσης των ανισοτήτων και αδικίας. Σήμερα, 12 χρόνια μετά, τα μηνύματα του Δεκέμβρη είναι ακόμα επίκαιρα, με βασικό το αίτημα για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας.

Η μνήμη του Α. Γρηγοροπουλου θα μείνει ζωντανή μέσα απο τους αγώνες λαού και νεολαίας για την αντιμετώπιση της Πανδημιας, για δωρεάν και ποιοτική μόρφωση, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή!

Ανάλογη ήταν και η αντιμετώπιση της ΚΝΕ

Παράλληλα, η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here