Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων-Αυστηρές συστάσεις για την κυκλοφορία στο δρόμο

Το μέτρο της απαγόρευσης συνάθροισης πολιτών άνω των δέκα ατόμων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό (Covid 19). 

Ο υφυπουργός έκανε γνωστό πως σε όσους παραβούν την παραπάνω απαγόρευση, θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε επίσης πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους και να κυκλοφορούν στο δρόμο για συγκεκριμένους λόγους οπως για εργασία, ψώνια τροφίμων, φαρμάκων, βόλτα κατοικιδίων κ.α

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here