Απαγόρευσε η Κίνα 120 τραγούδια από το Διαδίκτυο διότι κρίθηκαν «ανήθικα»

Eκατόν είκοσι τραγούδια κρίθηκαν «ανήθικα» από τις αρχές της Κίνας, οι οποίες διέταξαν την απόσυρσή τους από το Ίντερνετ, με την απειλή αυστηρής τιμωρίας σε όποιον δεν συμμορφωθεί.

Σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού τονίζει ότι κανένα άτομο ή οργάνωση δεν επιτρέπεται να ανεβάζει τα τραγούδια, τα οποία «διατυμπανίζουν τη χυδαιότητα, τη βία, το έγκλημα ή πλήττουν την κοινωνική ηθική».  Επισυνάπτει μάλιστα τη λίστα των απαγορευμένων τραγουδιών που έχουν τίτλους όπως «Δεν Θέλω Να Πάω στο Σχολείο», «Όλοι Πρέπει να Πεθάνουν» ,«Χωρίς Λεφτά, Χωρίς Φίλους» και «Ημερολόγιο Αυτοκτονίας».

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας διαχειρίζεται ένα τεράστιο σύστημα λογοκρισίας – το αποκαλούμενο Σύστημα Προστασίας – το οποίο μπλοκάρει ιστοσελίδες ή αφαιρεί περιεχόμενο και σχόλια που θεωρούνται πορνογραφικά, βίαια ή «πολιτικά ευαίσθητα».

Στη χώρα, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, αλλά ούτε και το YouTube.

Πολλοί δυτικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν κατηγορήσει το Πεκίνο ότι στο παρελθόν έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες τους, περιλαμβανομένων των New York Times, Wall Street Journal και Bloomberg.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here