ΑΠ:Οριστικές οι καταδίκες των Καφύρα-Χρονόπουλου για τις φωτιές στην Ηλεία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Και με τη βούλα του Αρείου Πάγου καταδικάζονται ο πρώην νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και  ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως  Πανταζής Χρονόπουλος, σε φυλάκιση  10 ετών για τις φωτιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, που έλαβαν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στοίχισαν τη ζωή σε 36 ανθρώπους. Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ την ημέρα και το ποσό της εξαγοράς θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις  των 1.200 ευρώ.

Το Ποινικό Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου, υιοθετώντας  την πρόταση της αντεισαγγελέα Γ. Μπόμπολη, επικύρωσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων που τους έκρινε ένοχους  για αμέλεια λήψης των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή πυρκαγιάς από την οποία προκλήθηκαν θάνατοι. Οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι η εφετειακή απόφαση είναι πλήρως αιτιολογημένη και απέρριψε τις αιτήσεις των κ.Καφύρα και Χρονόπουλου.

Σύμφωνα με το σχέδιο Ξενοκράτης, οι τοπικοί φορείς είχαν την υποχρέωση να έχουν σε ετοιμότητα πυροσβεστικά  οχήματα, υδροφόρες, σκαπτικά μηχανήματα, όπως επίσης έπρεπε να είχαν προχωρήσε σε  διάνοιξη των αγροτικών δρόμων. Παρ΄ όλα αυτά, δεν είχε ληφθεί κανένα  αναγκαίο μέτρο και στις 24 Αυγούστου 2007 η πυρκαγιά που ξέσπασε από αμέλεια σε οικισμό της Ζαχάρως, είχε τραγικές συνέπειες.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here