Ανήσυχοι οι θεσμοί για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

(ΦΩΤΟ:EUROKINISSI)

Την ανησυχία των θεσμών για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αποτυπώνουν διαρροές που δημοσιεύονται στον διεθνή Τύπο. Από την άλλη οι θεσμοί φέρονται να θεωρούν ότι η επιστροφή του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα μπορεί να επιτευχθεί με παρεμβάσεις χωρίς ονομαστικό «κούρεμα του χρέους».

Στο εν λόγω κείμενο αναφέρονται ξεχωριστά το Reuters και η Wall Street Journal, καταλήγοντας και οι δύο στο ίδιο συμπέρασμα.

«Η μεγάλη αναλογία του χρέους έναντι του ΑΕΠ και οι χρηματοδοτικές ανάγκες που προκύπτουν από την ανάλυση» αναφέρει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το κείμενο των θεσμών, «εγείρουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους».

«Συνολικά, ο κατάλληλος συνδυασμός επιμήκυνσης των ωριμάνσεων και περιόδου χάριτος για επιτόκιο θα μπορούσε να επαναφέρει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα χωρίς την ανάγκη ονομαστικού κουρέματος, όπως είχε αναφέρει το Eurogroup στις 12 Ιουλίου» αναφέρει το κείμενο, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό πρακτορείο.

Σε αυτή την ανάλυση, τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις υπολογίζονται (χωρίς το ζήτημα των τραπεζών) στα 13,9 δισ. ευρώ μέχρι το 2022.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here