Αντ. Χωριανόπουλος:Τα 25άχρονα «Νέα του Απόλλωνα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ

Η έκδοση ενός επαρχιακού εντύπου και δη νησιωτικού αποτελεί μια ηρωική προσπάθεια γιατί οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι μεγάλες. Τα «Νέα του Απόλλωνα» συμπληρώνουν εφέτος 25 χρόνια συνεχούς ενημέρωσης στον Κυκλαδικό Τύπο.  «‘Ένα κυκλαδικό έντυπο αποτελεί είναι κόσμημα του επαρχιακού τύπου» μας λέει η ψυχή της των Νέων του Απόλλωνα ο αεικίνητος Αντώνης Χωριανόπουλος, στη φωτό από ταξίδι του στο Ευρωκοινοβούλιο δίπλα στον συμπατριώτη του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζο,  αντιπρόεδρος της ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, τέως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου. «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που εδώ και 25 χρόνια έχω τη διεύθυνση της εφημερίδας. « Τα Νέα του Απόλλωνα» αποτελούν πνευματικό μου τέκνο. Έτσι έβλεπα όλα αυτά τα χρόνια την έκδοση της εφημερίδας».

-Κάντε μας έναν απολογισμό;

Όλο αυτό το διάστημα των 25 ετών συμβάλαμε σε πολλά ζητήματα. Αγοράσαμε οικόπεδο και το κάναμε δωρεά για την ανέγερση του σχολείου του Απόλλωνα. Δημιουργήσαμε ιατρείο και το εξοπλίσαμε με δικές μας δαπάνες και δωρεές μελών μας και μάλιστα με καρδιογράφο. Πλακοστρώσαμε την εκκλησία και την εξοπλίσαμε με κλιματιστικά. Ανεγείραμε μνημείο πεσόντων και συμμετείχαμε σε πολλά άλλα με στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

-Οι δυσκολίες;

-Η έκδοση ενός νησιωτικού εντύπου έχει μεγάλες δυσκολίες και πρώτα –πρώτα οικονομικές. Επίσης, χρειάζεται χρόνος για να καλύψεις ένα γεγονός, εφόσον πρέπει να ταξιδέψεις. Όμως, το έντυπο αποτελεί τον σύνδεσμο των νησιωτών με την πρωτεύουσα οι οποίοι περιμένουν να μάθουν τα νέα με ανυπομονησία κι ας είναι και μεταχρονολογημένα. Ωστόσο, καταγράφονται και μένουν στην ιστορία.

-Που απευθύνεται η εφημερίδα;

«Τα Νέα του Απόλλωνα» απευθύνονται στους απολλωνιάτες, τους ναξιώτες, στην ναξιακή παροικία της Αθήνας, στους φορείς των Κυκλάδων, στην πολιτική ηγεσία του νομού και στους εκάστοτε πολιτικούς παράγοντες. Βοηθήσαμε σε έργα όπως την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου, με τη δωρεά οικοπέδου και προωθήσαμε το αλιιευτικό καταφύγιο όσο δε φαντάζεστε, αλλά το ανέκοψε μια προσφυγή και παρόλο που δικαιωθήκαμε στο δικαστήριο, το έργο δεν προχώρησε.

-Οι σημερινές ανάγκες;

Οι ανάγκες του οικισμού του Απόλλωνα είναι: η αλλαγή  θέσης του Βιολογικού , η υλοποίηση του έργου του Αλιευτικού Καταφυγίου, ενώ του οικισμού της Κωμιακής: η ασφαλτόστρωση του δρόμου Κομιακή- Μυρίση –Αμπράμ, η προστασία της καταπράσινης ρεματιάς από τα λύματα, η ύδρευση του χωριού από τις πηγές του.

-Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο που θέλει να ασχοληθεί στα νησιά με την έκδοση εφημερίδας;

Όποιος επιθυμεί να εκδώσει ένα έντυπο, πρέπει να αγαπά τον τόπο του και από αυτή την αγάπη να παίρνει δύναμη και να βοηθά τον τόπο του, χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπικές βλέψεις αναρρίχησης σε «καρέκλα» εξουσίας. Έτσι, θα κερδίσει τις καρδιές των συμπατριωτών του και όλοι μαζί θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here