Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κατά Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα για την κλινική στο Περιστέρι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημοσίας Υγείας Θανάσης Βαθιώτης, επιτίθεται σε Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Αρκουμανέα για τα πολύ λίγα διαγνωστικά τεστ που έγιναν μέχρι τώρα αλλά και τα τεστ που δεν έγιναν σε δομές όπως νοσοκομεία, κλινικές, γηροκομεία.

Κατηγόρησε Τσιόδρα και Χαρδαλιά ότι δεν τον ειδοποίησαν να πάει μαζί τους στην κλινική,  με τα δεκάδες κρούσματα και τους 3 νεκρούς.

«Ήταν λάθος του ΕΟΔΥ που είπαν σε άρρωστους να κλειστούν σπίτια τους. Ο ΕΟΔΥ θα έπρεπε να πάει σε κλινικές και νοσοκομεία. Θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί αυτό όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας του Γ. Πατούλη και ιατρός παθολόγος, Θανάσης Βαθιώτης.

«Ας μην ξεχνάμε ότι στην Γαλλία, το 1/3 των θανάτων οφείλεται στα Γηροκομεία. Η Σύνοδος των λοιμοξοιολόγων και της Πολιτικής Προστασίας θα έπρεπε να το έχουν προβλέψει.»

«Που ξέρουμε πόσοι γιατροί ασθενούν αυτή την ώρα στα Δημόσια Νοσοκομεία; Σε πόσους έχουν γίνει τεστ διάγνωσης; Πότε πήγαν από την κυβέρνηση να κάνουν μαζικά τεστ;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα δεν είναι να μένουμε στο σπίτι αλλά όταν οι ασθενείς που μένουν στο σπίτι θα βγουν έξω και θα συναντηθούν με τους υγιείς».

Οπως λέει, ο ΕΟΔΥ τους έχει την πρώτη αρμοδιότητα επί των κλινικών σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό και ότι όσον αφορά την άδεια λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικων προηγείται το υπουργείο και έπειτα έρχεται η Περιφέρεια.

Λέει επίσης ότι ψάχνει τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη 3 μήνες και δεν μπορεί να τον βρει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here