Αντίο τραπεζικό απόρρητο

Έσπασε στις 15 Σεπτεμβρίου το τραπεζικό απόρρητο για χιλιάδες δανειολήπτες που θέλουν να ευνοηθούν από τον Νόμο Κατσέλη, καθώς εφεξής οι τράπεζες μπορούν να αναγνωρίζουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ θέτουν σε εφαρμογή ευνοϊκές ρυθμίσεις με «κούρεμα» οφειλών για άλλους δανειολήπτες.
Πάνω από 150.000 δανειολήπτες οι οποίοι έχουν ήδη καταθέσει αίτηση ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με άρση του τραπεζικού τους απορρήτου και μάλιστα σε βάθος πενταετίας.
Από τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε έληξε η προθεσμία που είχε οριστεί για την οικειοθελή άρση του απορρήτου από τους δανειολήπτες, οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να ανοίγουν αυτόματα τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δανειολήπτη λαμβάνοντας πλήρη γνώση των οικονομικών του στοιχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Όσοι δανειολήπτες «πιάνονται» να έχουν καταθέσεις ή επενδύσεις σε διάφορα χρηματοοικονομικά προϊόντα σε άλλες τράπεζες (Ελλάδα και εξωτερικό) από εκείνη από την οποία έλαβαν το στεγαστικό δάνειο, θα τίθενται αυτόματα εκτός των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου Κατσέλη.
Υπολογίζεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις των τραπεζών, ότι ο ένας στους τέσσερις δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη ανήκει στην ομάδα των στρατηγικά κακοπληρωτών.
Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες ετοιμάζονται να θέσουν σε εφαρμογή ευνοϊκές ρυθμίσεις για δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που έχουν καταθέσει αίτηση ένταξης στον Νόμο Κατσέλη.
Οι αυξήσεις φόρων ευνοούν δωρεές, αγοραπωλησίες και γονικές παροχές
Οι αυξήσεις – από 1.1.2019 – των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε χιλιάδες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ για τον υπολογισμό όλων των φόρων στα ακίνητα – πλην του ΕΝΦΙΑ, όπου έχουν ήδη εφαρμοστεί –, φέρνουν ουρές στα συμβολαιογραφεία. Ιδιοκτήτες ακινήτων σπεύδουν να προλάβουν ώστε να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, δωρεές και διανομές με τις επικρατούσες έως τώρα αξίες.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here