Αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο-Πλ. Βικτωρίας, 2 το μεσημέρι

Αντιφασιστική και αντιρατσιστική πορεία διοργανώνεται σήμερα, Σάββατο 16 Μάρτη, από πολιτικούς φορείς και οργανώσεις, στις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία Βικτωρίας. Είναι η πρώτη φορά  ταυτοχρόνως σε πάνω από τριάντα χώρες αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού καλεί στις παρακάτω συγκεντρώσεις:

1. Το Σάββατο 16 Μάρτη στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Βικτωρίας στο ενωτικό κάλεσμα που απευθύνουν 11 συλλογικότητες του αντιρατσιστικού κινήματος, μεταναστευτικών και προσφυγικών συλλογικοτήτων, χώρων στέγασης και εργατικών σωματείων. Θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ στην Βασιλίσσης Σοφίας.
2. Την Παρασκευή 22 Μάρτη στις 9 το πρωί στο Εφετείο (Λουκάρεως και Λ.Αλεξάνδρας) όπου αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στην δίκη για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουγκμάν.
Σε μια εποχή καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, όπου η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η ακροδεξιά και ο νεοναζισμός θεριεύουν, επιβάλλεται η δική μας ενωτική και μαχητική αντίσταση σε όλα τα επίπεδα.
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων/μεταναστών και η αποφασιστική καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων σε όλες τις δίκες αποτελούν για μας τις πιο άμεσες προτεραιότητες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος.
 text

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (2 μ.μ., Ομόνοια):

Στην κινητοποίηση καλεί και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «στεκόμαστε ενωμένοι και ενωμένες απέναντι στο φάντασμα του φασισμού που πλανιέται πάνω από Ευρώπη και Αμερική. Αύριο στεκόμαστε απέναντι στη λογική μιας Ευρώπης – φρούριο που θα αποκλείει ανθρώπους ανάλογα το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τις σεξουαλικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αύριο συμμετέχουμε και διεκδικούμε ένα μέλλον που θα οικοδομείται στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της προώθησης των συμφερόντων των εργαζομένων».

Στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια καλεί η ΚΕΕΡΦΑ

Στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια καλεί η ΚΕΕΡΦΑ θέτοντας 10 λόγους «για ξεσηκωμό το Σάββατο 16 Μάρτη κατά του φασισμού και του ρατσισμού» τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά σε πάνω από τριάντα χώρες και εβδομήντα πόλεις σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία, κινήματα συντονίζονται κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού. Την ώρα που ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ στηρίζει την ενοποίηση της μαύρης διεθνούς της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η απάντηση έρχεται με τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις παντού».

Αντιφασιστική συγκέντρωση και στον Πειραιά με αφορμή τη χρυσαυγίτικη μάζωξη

Με αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η χρυσή αυγή προσπαθεί να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Σήμερα, Σάββατο 16/3, η νεοναζιστική οργάνωση προγραμματίζει εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων της για τις Περιφέρειες Πειραιώς και Νήσων, στο ξενοδοχείο Κάβο Ντόρο (Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 19) στον Πειραιά.

Ως απάντηση στις νεοναζιστικές προκλήσεις, η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.) καλεί σε αντιφασιστική διαδήλωση στις 17:30 στο Πασαλιμάνι τονίζοντας:

Υπόδικοι εγκληματίες, δολοφόνοι και τραμπούκοι, επίδοξοι κυνηγοί των αδύναμων και των φτωχών, απεργοσπάστες και τσιράκια των αφεντικών προσπαθούν να ξεμυτίσουν, μετά το φιάσκο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων που δεν κατόρθωσαν μέσα από το στήσιμο της ΝΔ της εκκλησίας και των επιχειρηματιών να ανασυνταχτούν, να βρουν ευκαιρία με τις αυτοδιοικητικές εκλογές να εμφανίζονται δήθεν σαν πολιτικό κόμμα.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε! Θα βρουν μπροστά τους το αντιφασιστικό κίνημα για μία ακόμα φορά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here