Αντιφασιστική συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης στον Κορυδαλλό

ΦΩΤΟ: Εuroknissi

Ενόψει της επανέναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής,  πραγματοποιείται την Πέμπτη 7 Μαϊου στις 8 το πρωί,  αντιφασιστική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κορυδαλλού.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων και Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Η προαναγγελθείσα προσπάθεια υπονόμευσης της δίκης από την ηγεσία της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η απουσία της από το δικαστήριο και ο μη ορισμός συνηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου να καθυστερήσει κι άλλο μια δίκη που ήδη άργησε πολύ, αλλά και η βίαιη επίθεση σε βάρος μαρτύρων της οικογένειας Φύσσα, δείχνουν ότι η παρουσία του αντιφασιστικού, εργατικού και νεολαιϊστικου κινήματος, και μαζί κάθε δημοκρατικού πολίτη, δεν είναι αναγκαία μόνο για λόγους συμβολισμού. Ότι, αντίθετα, είναι επιβεβλημένη, τόσο για την προστασία των παραγόντων της δίκης, όσο και για να μην εκλείψει η μνήμη των εγκλημάτων για τα οποία διώκεται η Χρυσή Αυγή.

Η δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είναι ένα γεγονός με διεθνή σημασία – και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική κοινωνία, τα κινήματα και την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, ειδικότερα, οφείλει να διασφαλίσει την προστασία των παραγόντων της δίκης και τη δημοσιότητα της ακροαματικής διαδικασίας, και πιο συγκεκριμένα, να εγγυηθεί τη δημοσιογραφική της κάλυψη και να επισπεύσει τη μεταφορά της σε καταλληλότερη αίθουσα, χωρίς περαιτέρω αναβολή. Επιπλέον, η κυβέρνηση οφείλει να διαψεύδει τον ισχυρισμό της Χρυσής Αυγής ότι αποτελεί απλώς ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here