Αντιδράσεις σε Ρωσία-ΗΠΑ για ομοφυλόφιλο ρόλο σε ταινία της Disney

Συντηρητικοί παράγοντες σε Ρωσία και ΗΠΑ, ζητούν να απαγορευθεί η προβολή της ταινίας της Disney,  «Πεντάμορφη και το Τέρας», λόγω ενός ομοφυλόφιλου χαρακτήρα. Η απαγόρευση ζητείται στο πλαίσιο της νομοθεσίας του 2013 που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» με στόχο παιδιά. O ίδιος χαρακτήρας έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στις ΗΠΑ.

Στην ταινία του Μπιλ Κόντον ο Λε Φου (Τζος Γκαντ) είναι ερωτευμένος με τον Γκαστόν (Λουκ Έβανς). Ο χαρακτήρας που ερμηνεύει ο Τζος Γκαντ είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος χαρακτήρας σε ταινία της Disney.

Βουλευτής της Ρωσίας, κάλεσε τον ρώσο υπουργό Πολιτισμού να δει την ταινία πριν από τις 16 Μαρτίου -ημερομηνία πρεμιέρας της- και να… εξετάσει εάν τηρείται η νομοθεσία. Ζήτησε, παράλληλα, να την απαγορεύσει εάν βρει «στοιχεία προπαγάνδας υπέρ της ομοφυλοφιλίας», ανέφερε το BBC.

O ρώσος υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι μόλις λάβει κόπια της ταινίας «θα την εξετάσουμε, σύμφωνα με τον νόμο».

Ωστόσο, ο χαρακτήρας του Τζος Γκαντ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στις ΗΠΑ. Κινηματογράφος στην Αλαμπάμα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να προβάλει την ταινία εξαιτίας του Λε Φου, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook: «Εάν δεν μπορώ να καθίσω να δω μια ταινία με τον Θεό ή τον Χριστό να κάθονται δίπλα μου, τότε δεν έχω δουλειά να την προβάλλω».

Ο ηθοποιός δήλωσε στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες: «Παρουσιάζεται διακριτικά, αλλά πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματικό και πιστεύω ότι είναι σημαντικό».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here