Αντιδράσεις για την απόφαση Τραμπ να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Σοβαρές αντιδράσεις και παρενέργειες, αναμένεται να προκαλέσει, εφόσον υλοποιηθεί, η απόφαση του νέου αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου, ο οποιος τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το Ισραήλ.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας αυτής, υπήρξαν έντονες φήμες ότι ο κ. Τραμπ έδωσε εντολή να αρχίσουν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την μεταφορά της πρεσβείας.

Η πράξη αυτή, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι θεωρούν την Ιερουσαλήμ εν δυνάμει πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κράτους τους.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με το Ισραήλ είχαν επιδεινωθεί πρόσφατα καθώς η διοίκηση Ομπάμα δεν άσκησε βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο καταδικαζόταν η πολιτική των εποικισμών του εβραικού κράτους, καθώς δεν βοηθούν στην εδραίωση της ειρήνης.

Τότε το Ισραήλ είχε επιτεθεί στον Ομπάμα ενώ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωνε ότι δεν λαμβάνει υπόψη την απόφαση αυτή και ότι περιμένει να αναλάβει ο νέος πρόεδρος Ντ. Τραμπ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here