Αντιδράσεις ΝΔ, ΚΚΕ για τη στάση του ΝΑΤΟ σους Ελληνες στρατιωτικούς

Αντιδράσεις προκάλεσε η στάση «Πόντιου Πιλάτου» που τήρησε ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στοό φυλακές της Αδριανούπολης, καλώντας τις δύο χώρες να τα βρούν μεταξύ τους. 

Ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτηρίζει μηδενικού αποτελέσματος τις διπλωματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αποφεύγει να πάρει θέση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία. Μηδενικού αποτελέσματος οι διπλωματικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης. Αναμενόμενο. Ο ένας τους μιλούσε για σύνηθες επεισόδιο και ο άλλος για ομηρία!» έγραψε στο Twitter ο κ. Κουμουτσάκος.
«

Η στάση Πόντιου Πιλάτου του ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά για το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης στις τουρκικές φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκθέτει απόλυτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουν να αναγορεύουν αυτό τον επικίνδυνο για τους λαούς και τη χώρα μας οργανισμό, σε εγγυητή της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας» αναφέρει το ΚΚΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here