Αντιδράσεις για την παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε τελετή μίσους-Πέρασε τυχαία, απαντά

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η έστω και ολιγόλεπτη παρουσία του βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη, σε εκδήλωση εις τη μνήμη των νεκρών φιλο-γερμανικής οργάνωσης της Κατοχής.

Ο βουλευτής – μετά το σάλο που προκλήθηκε – εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό, εξηγώντας ωστόσο, ότι παραβρέθηκε τυχαία στην εκδήλωση.

«Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας, σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό. Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετήσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Η δικαιολογία του κ. Αβραμάκη φαίνεται ωστόσο, ότι δεν έπεισε με αποτέλεσμα άρθρο της Αυγής εναντίον του με τίτλο «Κάτι πιο ειλικρινές, συντροφε Αβραμάκη;»

«Η παρουσία ενός βουλευτή της Αριστεράς σε μια τέτοια εκδήλωση μίσους δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να δικαιολογηθεί με επιχειρήματα του τύπου “είδα κόσμο και πήγα να χαιρετήσω” καθώς αυτά υποτιμούν τη νοημοσύνη και προσβάλουν την ιστορία όλων όσους ο Λ. Αβραμάκης τάχθηκε να υπηρετεί» αναφέρεται σε σημερινό (σ.σ. Τετάρτη) άρθρο της εφημερίδας.

Και προστίθεται: «Μάλλον χειρότερη γίνεται η κατάσταση με τον βουλευτή Σερρών που προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καταφέρνει να φέρει τον πολιτικό φορέα τον οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

«Και μάλιστα στην πολιτικά κρίσιμη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ υψώνει, ως οφείλει, τους τόνους απέναντι στην ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως αυτή συνοδεύεται με ολοένα αυξανόμενο αυταρχισμό και περιστολή των δικαιωμάτων που άλλες εποχές θυμίζουν» συνεχίζει η εφημερίδα.

Και καταλήγει: «Εποχές και πολιτικές που έχουν την αφετηρία τους στο απεχθές, για τους δημοκρατικούς πολίτες το κράτος της Δεξιάς, που φρόντισε προ δεκαετιών να μολύνει τον τόπο με γιορτές και μνημόσυνα μίσους όπως αυτό από το οποίο… κατά λάθος πέρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος οφείλει κάτι πιο ειλικρινές από το “είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετήσω”».

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση (ΠΑΟ) ιδρύθηκε το 1943 από αξιωματικούς του στρατού, έχοντας ως κύριο αντίπαλο τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ. Κατά τη διάρκεια μάχης στις Σέρρες, περίπου 200 μέλη της ΠΑΟ έχασαν τη ζωή τους, έπειτα από συγκρούσεις με δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τελέστηκε εις τη μνήμη των συγκεκριμένων ανδρών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here