Αντιδρά το Βερολίνο στα κλειστά σύνορα: Δεν μπορεί να κλείσει οτιδήποτε

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την από κοινού διαφωνία τους ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναφορά στο τελικό σχέδιο συμπερασμάτων της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες για κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου εξέφρασαν στη διμερή συνάντηση που είχαν σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας με την Ανγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έστειλε μήνυνα ότι τα σύνορα θα πρέπει να μείνουν ανοιχτά λέγοντας ότι «δε μπορεί να κλείσει οτιδήποτε».

Ο αριθμός των προσφύγων δεν θα πρέπει να μειωθεί μόνο για ορισμένες, αλλά για όλες τις χώρες και γι αυτό απαιτείται μια «βιώσιμη λύση» από κοινού με την Τουρκία, πρόσθεσε κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες η γερμανίδα καγκελάριος.

Νωρίτερα και η εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ μίλησε για «εικασίες» αναφερόμενη στην ανακοίνωση περί κλεισίματος του μεταναστευτικού διαδρόμου των Βαλκανίων που φέρεται ότι περιλαμβάνεται σε προσχέδιο των συμπερασμάτων της ΕΕ:

«Έλαβα γνώση των πληροφοριών αυτών, ότι διατυπώνονται εικασίες για ένα κλείσιμο του διαδρόμου των Βαλκανίων. Όμως, θέλω να πω ότι πρόκειται για εικασίες, οι διαπραγματεύσεις, οι συζητήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη και πρέπει να περιμένουμε» δήλωσε η εκπρόσωπος της Μέρκελ Κριστιάνε Βιρτς στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here