Ανθρώπινο λάθος «έριξε» το Facebook και το Instagram

Αποκαταστάθηκε η δυσλειτουργία που επηρέασε  επί σχεδόν 20 ώρες 7 εκατομμύρια χρήστες του  Facebook και του  Instagram, Whatsapp και Messenger. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το blackout οφειλόταν σε σφάλμα κατά την αλλαγή λογισμικού σε έναν server ( υπολογιστή-εξυπηρετητή), αλλά από ανθρώπινο λάθος προκλήθηκαν αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Το πρόβλημα πυροδοτήθηκε από «αλλαγές στις ρυθμίσεις ενός server, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook. Το αρχικό λάθος πήρε ομως τεράστιες διαστάσεις προκαλώντας βλάβες σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του δικτύου.

Μερικοί αναλυτές σχολίασαν αρνητικά ότι το Facebook χρειάστηκε τόσο χρόνο για να δώσει εξηγήσεις. Από την άλλη, η ιστοσελίδα Downdetector, που καταγράφει τα προβλήματα στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι έλαβε 7,5 εκατομμύρια παράπονα σχετικά με διάφορα προβλήματα στο Facebook και στις άλλες εφαρμογές. Όπως είπε ο συνιδρυτής της ιστοσελίδας Τομ Σάντερς, «ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε δει μπλακ-άουτ τέτοιας κλίμακας».

Οπως είπε ο Σάντερς, «η ανοχή για τέτοια μπλακ-άουτ έχει μειωθεί και οι άνθρωποι περιμένουν ότι οι online υπηρεσίες θα λειτουργούν άψογα επί 365 μέρες το χρόνο». Το ίδιο περιμένουν και οι διαφημιστικές εταιρείες που επενδύουν στα social media

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here